Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salcia Tudor si Cuza Voda au avut oaspeti din Italia

O delegatie italiana din localitatea Siziano, provincia Pavia, regiunea Lombardia, a vizitat, luni, judetul Braila. Delegatia a fost formata din 5 membri, respectiv primarul localitatii Siziano, Massimiliano Barambila, viceprimarul, consilierul pe cultura si alti doi consilieri locali. Organizatorul vizitei a fost Silviu Pirlea, om de afaceri stabilit in Italia, nascut, insa, in judetul Braila, comuna Salcia Tudor, sat Cuza Voda.
Programul oficial a inceput in jurul orei 8.00 si a cuprins intilniri cu oficialitati brailene din cadrul Prefecturii, Consiliului Judetean, Camerei de Comert si Inspectoratului de Politie. A urmat apoi un tur al municipiului, cu vizitarea falezei Dunarii, Muzeului de istorie si a mai multor magazine. Dupa-amiaza, delegatia a plecat spre comuna Salcia Tudor, unde au fost vizitate Primaria si Scolile generale din Salcia si Cuza. Un moment impresionant a fost vizitarea familei lui Silviu Pirlea si a altor familii de localnici.
Seara s-a incheiat cu un spectacol intercultural, organizat la Caminul Cultural din Cuza Voda. Au fost prezentate secvente dintr-un spectacol desfasurat in septembrie 2005 in Italia, in localitatea Siziano. Apoi a urmat un moment artistic realizat de prescolarii si elevii unitatilor de invatamint din Olaneasca, Gulianca, Cuza Voda si Salcia Tudor. Tirziu dupa miezul noptii, manifestarea s-a incheiat cu discursurile celor doi primari si ale oaspetilor. "A fost ceva nemaipomenit. Nu am mai vazut de foarte multi ani sala Caminului Cultura atit de plina. Oamnii au venit in numar mare, a fost un adevarat eveniment pentru noi toti. A fost extraordinar, oaspetii au fost extrem de incintati. Acesta este un prim pas, au vrut doar sa ne cunoasca pentru ca vor sa realizeze o infratire intre localitatile Siziano si Cuza Voda. Am realizat deja o legatura culturala, urmeaza, dupa cum ne-au explicat, si una economica, in principal pe agricultura", a precizat primarul comunei Salcia Tudor, Jean Buzatu.
De la Braila, delegatia italiana a plecat spre Valea Prahovei, principalul obiectiv fiind vizitarea Castelului Bran.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii