Mergi la conţinutul principal

Salcâmi înlocuiţi pe strada Mihai Eminescu

* mai multe exemplare care s-au uscat - unele din cauze naturale, altele din cauza poluanților (apă cu detergenți) aruncate de unii comercianți din zonă - sunt scoși din rădăcină pentru a face loc unor copaci tineri, din aceeași specie * operațiunea va continua și în Piața Traian

 

 

 

Serviciul Seroplant din cadrul Primăriei Brăila a trecut la înlocuirea salcâmilor bolnavi şi uscaţi de pe strada Mihai Eminescu, operațiune care se va desfășura și în zona perimetrală din Piața Traian, unde este nevoie de înlocuirea unor copaci cu probleme, precum și de scoaterea unor rădăcini rămase în urma arborilor doborâți de furtunile din ultima perioadă, după cum ne-a informat directorul instituției menționate, Ligia Drăgan.

Acţiunea demarată pe Str. Mihai Eminescu, fosta Regală a Brăilei, cere multă atenţie, din cauza rădăcinilor puternic ramificate și a spațiului mic de manevră, care face dificilă și chiar periculoasă folosirea sfredelului mecanic, un dispozitiv special conceput pentru astfel de operațiuni, dar care trebuie manevrat cu mare atenție. Unul dintre muncitori chiar a fost la un pas să se accidenteze după ce utilajul a ricoșat dintr-o rădăcină. Din acest motiv, pentru mai multă siguranță, s-a trecut la uneltele clasice: cazmale, lopeţi, un târnăcop şi un topor, folosite cu mare îndemânare de nea Radu, unul dintre angajații Seroplant.

Cert este că, odată plantaţi salcâmii tineri care îi vor înlocui pe cei uscați, trebuie avut mare grijă de ei, spre a nu fi rupţi, iar la rădăcina lor să nu se mai arunce, de către comercianții din zonă, mucuri de țigară aprinse, apă cu detergenţi sau tot felul resturi și substanțe chimice care poluează solul și le otrăvesc rădăcinile. Sau ulei ars, cum a procedat recent, în timpul lucrărilor de reabilitare din Piața Traian, un individ inconştient de pe un utilaj terasier...

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro