Mergi la conţinutul principal

Salbă de medalii pentru CSM Brăila la naţionalele de sambo

clubul brăilean a participat cu 6 sportivi şi a cucerit 16 medalii • 6 brăileni au devenit campioni naţionali, printre ei şi antrenoarea Carmen Constantin • evoluţii senzaţionale pentru Marinescu şi Scurtu în concursul cadeţilor • Maria Naidin, Andreea Marinescu şi Paul Scurtu vor reprezenta România la europenele de sambo de la Riga

 

Reprezentanţii secţiei de sambo de la CSM Brăila au obţinut rezultate remarcabile la Campionatele Naţionale de sambo care au avut loc în weekend-ul trecut la Izvorani. Însă nu doar cei şase sportivi brăileni au urcat de mai multe ori pe podiumul de premiere, ci şi antrenoarea Carmen Constantin a devenit campioană naţională de senioare la ediţia din acest an.

Din motive obiective, naţionalele de cadeţi sau de juniori şi tineret au fost amânate, ele disputându-se odată cu cele de seniori, la finalul săptămânii trecute. Un maraton de sambo căruia cei şase sportivi de la CSM Brăila dar şi antrenoarea Carmen Constantin i-au făcut faţă cu brio. Iar la cadeţi, CSM Brăila a făcut senzaţie la această ediţie de campionat, cucerind 2 medalii de aur, una de argint şi una de bronz însă lucrul cel mai important îl reprezintă faptul că gruparea sportivă brăileană este singura din ţară care a avut trei sportivi convocaţi la lotul naţional pentru Campionatul European de sambo şi anume Maria Naidin, Andreea Marinescu şi Paul Scurtu.

“CSM Brăila este singurul club din ţară care dă trei sportivi la lotul naţional de sambo, este o mândrie pentru noi. Este rezultatul muncii depuse de cei trei până la această competiţie, dar mai ales pe parcursul ei. Din punctul meu de vedere, Marinescu şi Scurtu au fost senzaţionali, cei mai buni sportivi din întrecerea cadeţilor”, a explicat cu mândrie antrenoarea Carmen Constantin.

La cadeţi, Maria Naidin, sportivă născută în 2005, a avut o evoluţie foarte bună şi a devenit campioană naţională la categoria 44 kg, aceeaşi performanţă fiind realizată şi de Andreea Marinescu la categoria 48 kg. Paul Scurtu a fost învins in extremis, la cadeţi, în finala categoriei 65 kg de către Frunză din Focşani şi a obţinut medalia de argint. Şi tot la cadeţi, Bogdan Stancu s-a clasat pe locul al treilea, la categoria 60 kg.

La juniori, CSM Brăila şi-a îmbogăţit palmaresul cu o medalie de aur, obţinută de Paul Scurtu. Brăileanul şi-a luat revanşa în finala categoriei 66 kg susţinută în compania lui Frunză din Focşani şi a devenit campion naţional. Medalii de argint au cucerit Andreea Marinescu la categoria 48 kg şi Cătălina Varvaruc la categoria 60 kg, iar Teodora Naidin şi-a trecut în cont bronzul la categoria 60 kg.

La tineret, clubul brăilean a cucerit două titluri naţionale prin Cătălina Varvaruc la categoria 60 kg şi prin Paul Scurtu la categoria 68 kg, o medalie de argint prin Teodora Naidin la categoria 60 kg şi una de bronz prin Andreea Marinescu, la categoria 48 kg.

Surpriza plăcută a delegaţiei brăilene a fost aceea că şi antrenoarea Carmen Constantin a concurat şi a devenit campioană naţională de senioare la categoria 56 kg. “A fost greu pentru că a trebuit să slăbesc şi nu mai eram obişnuită cu competiţiile oficiale, dar până la urmă sacrificiile făcute s-au transformat într-o mare bucurie”, ne-a spus Carmen Constantin.

Tot la seniori, CSM Brăila a mai obţinut un titlu de vicecampioană naţională, prin Cătălina Varvaruc, şi două medalii de bronz, prin Andreea Marinescu şi prin Teodora Naidin.

“Rezultatele au fost peste aşteptări, asta în condiţiile în care s-a concurat, timp de două zile, de dimineaţă, până seara târziu. Repet, Marinescu şi Scurtu au fost senzaţiile competiţiei de cadeţi, printre adversarii lor regăsindu-se componenţi ai loturilor naţionale. Iar vestea cea mare am primit-o de la şefii federaţiei. CSM Brăila este singurul club de sambo din România care va avea trei reprezentaţi în lotul naţional al României care va participa la Campionatele Europene de la Riga”, a concluzionat antrenoarea Carmen Constantin.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro