"Ar fi vorba de recuperarea a 15 puncte procentuale, după ce în octombrie anul trecut au fost recuperate 15, deci acele 25 de procente cu care au fost diminuate salariile în 2010 pot fi recuperate după adăugarea a încă 15 puncte procentuale, poate chiar în tranşe, în anul 2012", explică preşedintele UNPR.
Întrebat unde va găsi Guvernul bani pentru majorarea salariilor bugetarilor, Marian Sârbu a spus că principala sursă va fi creşterea economică din 2011 şi 2012. "E vorba de creşterea aceasta din anul 2011. Sunt două trimestre de creştere, al treilea trimestru e destul de probabil că va fi tot cu o creştere economică. Pe de altă parte, anul 2012 este prognozat cu o creştere economică între 3,5% şi 4%. Deci, aceasta este baza economică pe fondul căreia se va putea face o astfel de creştere", a precizat liderul UNPR.
Informaţiile privind majorarea salariilor au provocat confuzie
Totuşi, majorarea salariilor ar putea rămâne "doar pe hârtie", dacă apare o nouă criză economică, a declarat Marian Sârbu. "În cazul în care, Doamne fereşte, mai apare un şoc economic de natura celui care s-a declanşat la sfârşitul anului 2008, lucrurile acestea ar putea să rămână doar pe hârtie. Dar s-a vorbit de o probabilitate destul de scăzută a unei astfel de eventualităţi, cu atât mai mult cu cât România se află într-o situaţie economică mult mai bună decât în anii trecuţi, 2008-2009", a mai afirmat fostul ministru al Muncii din timpul guvernării PSD.
Informaţiile privind majorarea salariilor au provocat confuzie în ultimele 24 de ore. Iniţial, liderul grupurilor parlamentare ale minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, afirmase că salariile vor creşte din octombrie 2011. El a revenit apoi asupra declaraţiilor, precizând că sunt în discuţii mai multe scenarii, că acesta este unul dintre ele, dar că în niciun caz coaliţia nu a decis luni majorarea salariilor.