Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariatii de la "Braicar" au aminat greva generala!

Dupa ce, in urma cu o saptamina, reprezentantii organizatiei sindicale a soferilor din SC "Braicar" anuntau ca vor declansa greva generala pe termen nelimitat, incepind de marti 1 august, in cursul zilei de ieri acestia au schimbat foaia. Liderul organizatiei a explicat ca miscarea de protest nu mai are loc in august, fiind aminata cu circa doua luni. Sursa citata a explicat ca a fost luata aceasta decizie in contextul in care ultima discutie cu factori de decizie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor i-a convins asupra necesitatii de a da posibilitatea anchetatorilor sa-si faca in tihna lucrarea de verificare a neregulilor semnalate de sindicalisti prin memoriile adresate ministerului. "S-a reusit sa se ia legatura prin federatia de care noi apartinem cu ministrul secretar de stat pentru comunitatile locale Mircea Nicu Toader care a explicat ca se fac cercetari cu privire la neregulile semnalate de noi legate de transportul in comun la Braila si ca ar fi bine sa lasam anchetatorii sa-si faca treaba. In acest context am discutat cu colegii de sindicat si am hotarit de comun acord sa mai acordam un ragaz autoritatilor centrale sa-si termine ancheta si sa vedem ce se rezolva pe aceasta cale, iar daca nu se intimpla nimic in maxim doua luni sa reluam in discutie varianta unei greve generale", ne-a declarat Aurel Ionescu, liderul organizatiei sindicale a soferilor din SC "Braicar".
Principala nemultumire a sindicalistilor din unitatea la care CLM este actionar unic vizeaza nerespectarea de catre autoritatile locale, mai cu seama primarul municipiului Constantin Sever Cibu, a promisiunii de solutionare a problematicii legate de
transportul in comun in municipiu si de instaurare a ordinii in acest
sector.
Reamintim ca organizatia sindicala amintita a inaintat mai multe sesizari catre organisme ministeriale implicate in problema transportului precum si a administratiei locale prin care informau cu privire la faptul ca edilul sef ar fi aprobat modificarea unor trasee ale operatorilor maxi-taxi fara acordul consilierilor locali municipali asa cum cere legislatia in domeniu. De altfel, impotriva primarului municipiului s-a declansat urmarirea penala care vizeaza acest aspect.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii