Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariatii "Ceprohart" vor depune scrisoare de intentie privind privatizarea institutului de cercetare

Salariatii societatii "Ceprohart", membri ai Asociatiei Programul Actiunii Salariatilor (APAS) din aceasta societate au anuntat ca in cursul acestei saptamini vor depune o scrisoare de intentie la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) privind achizitia pachetului majoritar de actiuni la unitatea braileana, scos la vinzare de catre autoritate. "Asa cum s-a probat in unele cazuri, privatizarea unor institute de cercetare-dezvoltare a condus in multe cazuri la diminuarea pina la incetarea activitatilor de cercetare-dezvoltare si la valorificarea patrimoniului, in special terenuri si cladiri, in alte scopuri. Ingrijorati de existenta acestui pericol si increzatori in misiunea institutului de a sprijini dezvoltarea economica durabila a sectorului de celuloza si hirtie prin actiuni de cercetare - dezvoltare, Asociatia Programul Actiunii Salariatilor din SC "Ceprohart" a hotarit sa cumpere actiunile detinute de AVAS la societatea braileana, drept pentru care anunta intentia ferma de a depune o oferta tehnica si financiara de cumparare a actiunilor", se arata in scrisoarea care va ajunge, saptamina aceasta, pe biroul presedintelui AVAS, Razvan Orasanu.
In acelasi material, APAS a punctat evolutia dupa 1990 a societatii subliniind importanta continuarii activitatii de cercetare-dezvoltare a Institutului de Cercetare si Proiectare pentru Celuloza si Hirtie - SC "Ceprohart" SA Braila, unic in economie pe acest profil, in prespectiva dezvoltarii durabile a acestui sector al industriei.
Dincolo de manifestarea de vointa a salariatilor, concretizata prin depunerea unei scrisori de intentie, acestia trebuie sa rezolve insa o problema deosebit de importanta: asigurarea resurselor financiare in vederea sustinerii ofertei economice.
Important de subliniat este ca institutul de cercetare brailean detine importante active constind in terenuri si cladiri situate in doua locatii in Braila (pe platforma chimica de la kilometrul 10 si pe bulevardul Al. I. Cuza) in Constanta si Suceava, unde sint amplasate laboratoare de cercetare, sectii de microproductie si instalatii experimentale.
Reamintim ca, la finele lunii trecute, AVAS a anuntat ca va scoate la privatizare, in acest an, institutele de cercetare-dezvoltare pe care le detine in portofoliu si pe care le-a inclus pe lista de prioritati 2 in ceea ce priveste privatizarea. De asemenea, AVAS a Intocmit un proiect de act normativ care prevede conditii stricte care vor fi respectate la privatizarea institutelor de cercetare. In plus, o importanta deosebita in cintarirea ofertelor o va avea oferta tehnica care va detine o pondere de 60%, comparativ cu oferta financiara - 40%. Potrivit informatiilor prezentate de catre autoritate, "Ceprohart" SA Braila cu un capital social de 6,97 miliarde lei, a obtinut anul trecut un profit de 189,4 milioane lei, cu un numar de 144 angajati.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii