Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariatii Casei Judetene de Pensii au facut politica

Consilierul municipal PSD Doru Damian, director autosuspendat al Directiei Muncii, are mari dubii asupra apelului prin care salariatii Casei Judetene de Pensii solicita pastrarea in functie a directorului actual, democratul Sorin Enache. El a explicat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca apelul respectiv ii ridica mai multe intrebari, iar una este legata de modul in care salariatii respectivi - care sint functionari publici si n-au voie sa faca politica in timpul serviciului - au strins semnaturile: "Daca salariatii Casei de Pensii au facut acest demers in afara programului de lucru si in exteriorul institutiei, este problema lor. Daca insa aceasta atitudine a domniilor lor s-a facut in timpul programului de lucru, atunci este o mare problema, si acolo cred ca se impune automat interventia Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, impreuna cu Casa Nationala de Pensii si Ministerul Muncii, pentru ca este inadmisibil ca functionarii publici, care nu au cum sa-si exprime o atitudine de genul asta, care are puternice conotatii politice, sa faca acest lucru in interiorul institutiei. Spun asta pentru ca, in acest caz, in institutia respectiva nu se mai face nici un fel de treaba, ci oamenii string semnaturi, fac politica, etc. Un asemenea demers, pe profesionalismul domnului director Enache - pentru care nu am cum sa comentez, pentru ca nu stiu cit este de profesionist domnia sa - nu poate fi impiedicat, pentru ca exista si sindicat acolo, daca nu ma insel, dar modalitatea in care s-a efectuat aceasta actiune eu cred ca frizeaza nu numai legea functionarului public, ci si o lege a normalitatii si categoric a bunului simt".
Intrebat fiind daca se gindeste la o sanctionare a functionarilor publici care au semnat acel apel, Damian a explicat ca, de fapt, nu se poate discuta despre asa ceva, mai ales ca, in opinia sa, personalul a semnat la presiune, nu de bunavoie si nesilit de nimeni: "Nu vorbim de sanctionarea functionarilor pentru ca, de fapt, convingerea mea proprie este ca aceasta atitudine a fost indusa, nu le apartine lor aceasta initiativa. Ma deranjeaza - pentru ca eu cunosc foarte multi oameni de acolo - lipsa de verticalitate a unor functionari, care s-au pretat sa accepte o asemenea gogoserie la Casa de Pensii".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii