Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saddam Hussein va fi spinzurat, nu impuscat, asa cum doreste

Saddam Hussein va fi spinzurat, daca apelul sau va fi respins, si nu impuscat asa cum a afirmat el ca prefera, a anuntat duminica procurorul-general al Inaltului Tribunal Penal irakian, la putin timp dupa pronuntarea verdictului de condamnare la moarte a fostului presedinte, relateaza AFP.
"Plutonul de executie este rezervat judecatilor organizate de tribunalele militare", a afirmat procurorul Jaafar al-Mussawi intr-o conferinta de presa.
"Saddam va fi spinzurat pina cind va deceda, deoarece crimele pe care le-a comis sint de natura civila, nu militara", a adaugat el.
In luna iulie, Saddam si-a exprimat preferinta pentru o executie prin impuscare, in cazul in care va fi condamnat la moarte.
"Amintiti-va ca Saddam este militar si ca daca va fi condamnat la moarte, va trebui executat cu gloante, nu prin spinzuratoare", a cerut atunci fostul dictator.
Saddam Hussein si alti doi inculpati in acelasi caz au fost condamnati duminica de Inaltul Tribunal Penal irakian la moarte prin spinzuratoare, pentru responsabilitatea lor in masacrarea a 148 de tarani siiti la Dujail, in 1982, ca represalii dupa un atentat esuat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii