Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saddam Hussein le cere irakienilor sa opuna rezistenta in fata invadatorilor

Fostul presedinte irakian, Saddam Hussein, le-a cerut, miercuri, concetatenilor sai sa opuna rezistenta in fata "invadatorilor" si sa evite un razboi civil, relateaza Reuters.
"Cer irakienilor sa inceapa rezistenta in fata invadatorilor in loc sa se omoare intre ei", a declarat Saddam Hussein in fata tribunalului. El i-a sfatuit pe irakieni sa evite un razboi civil, daca nu vor sa "traiasca in intuneric si in riuri de singe".
Aceasta declaratie l-a facut pe presedintele instantei sa decida continuarea audierilor cu usile inchise. La 15 minute dupa ce fostul presedinte irakian fusese chemat la bara oficial, judecatorul a interzis accesul jurnalistilor in sala.
Un vehement schimb de replici s-a declansat miercuri intre Saddam Hussein si presedintele tribunalului, Rauf Abdel Rahman, care i-a comunicat ca zilele lui ca lider al Irakului s-au incheiat.
"Nu incercati sa sustineti un discurs politic. Acum sinteti inculpat. Acesta este destinul dumneavoastra si rolul (de presedinte) s-a incheiat. Aparati-va si evitati discursurile politice", i s-a adresat Abdel Rahman lui Saddam.
"Daca nu ar fi existat cauze politice, nu as fi fost aici si nici dumneavoastra", a raspuns Saddam.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii