Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saddam Hussein afirma ca este in greva foamei de trei zile

Fostul presedinte irakian Saddam Hussein a afirmat, marti, la reluarea audierilor in procesul sau si al altor sapte fosti demnitari irakieni, ca se afla de trei zile in greva foamei, impreuna cu ceilalti inculpati, relateaza AFP.
"Suntem in greva foamei de trei zile", a declarat fostul dictator, luind loc in boxa acuzatilor.
Ca si in ziua precedenta, Saddam Hussein a strigat, la intrarea in sala de tribunal: "Dumnezeu este cel mai mare! Traiasca natiunea araba!".
Fratele vitreg al fostului presedinte, Barzan al-Tikriti, care s-a prezentat in fata instantei imbracat in pijama, a strigat la rindul sau: "Sacrific singele tatalui meu si al mamei mele pentru partidul Baas!"
Avocatii apararii continua sa boicoteze procesul, neprezentindu-se la audierile care au loc in Zona Verde, ultrasecurizata, din centrul Bagdadului. Ei cer revocarea presedintelui tribunalului, kurdul Rauf Rashid Abdel Rahman.
Luni, inculpatii au afirmat ca au fost adusi cu forta in sala de judecata, in absenta avocatilor apararii. Ei au incercat sa intrerupa sedinta, insa presedintele tribunalului a cerut audierea martorilor, printre care se numarau si doi fosti oficiali ai vechiului regim.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii