Candidatul PNTCD la Primaria municipiului, Simona Draghincescu, este indignata de faptul ca i se reproseaza de catre conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) faptul ca intr-un clip electoral a folosit imagini cu minori. Draghincescu crede ca este aberant sa se aprecieze ca ar atenta la imaginea minorilor respectivi prin faptul ca acestia se vad pe imagini, citeva secunde, cum se dau intr-un carusel: "Comunicatul de presa al DGASPC vorbeste despre faptul ca eu utilizez copiii, prejudiciindu-le imaginea. Eu va intreb pe dvs. si pe cei care au vazut clipul meu electoral, in care spun ca ma lupt pentru copiii nostri, in conditiile in care eu dau cu caruselul trei copii, cum am prejudiciat imaginea lor? Sa vina domnul Sculschi, ca el a fost cel care a promovat aceasta chestie, sa ne spuna - cu toate ca el a dat-o acum pe Bucuresti, dar cred ca a sunat la Bucuresti si i-a rugat “dati-mi si mie o hirtie, ca sa nu spuna aia ca am spus eu!”. Vreau sa va spun ca cei trei copii pe care eu ii dau cu caruselul au intre 2 si 4 ani si parintii lor erau alaturi, ca doar copiii aceia nu-i gaseam pe strada, sa-i iau pentru filmari. Erau cu parintii si i-am rugat pe acestia sa-mi dea permisiunea sa-i filmez in cele citeva secunde, pentru clipul electoral. O sa studiez si eu mai cu atentie legea, ca sa vad exact care sint prevederile legale. Cert este ca Biroul Electoral Judetean nu are atributii in ce priveste acest aspect din afisele si clipurile electorale si de aceasta treaba se ocupa tribunalul. Eu il rog pe domnul Sculschi sa ma dea in judecata, ca sa decida instanta daca am prejudiciat sau nu imaginea acestor minori".
Aceeasi indignare o manifesta si candidatul PC Braila la functia de consilier municipal, Daniela Radulescu, care la rindul ei apare pe afisele electorale alaturi de doi copii. "Legea 272/2004 prevede, la art. 22(3) ca participarea copilului in virsta de pina la 14 ani la dezbateri publice in cadrul unor programe se face numai cu consimtamintul scris al acestuia si al parintilor. Referitor la acest lucru, precizez ca baiatul din afise este copilul meu, iar fata este o ruda si am acordul scris al parintilor si al acesteia. Totodata, conform art. 22 (4) din Legea citata, copiii nu pot fi folositi sau expusi de catre parinti/reprezentanti legali in scopul de a obtine avantaje personale sau de a influenta deciziile autoritatilor publice. Mesajul din poza este clar. PC, prin consilierii sai, va lucra transparent pentru cetateni, va avea initative si proiecte de hotarire, in special pentru binele copiilor, caci ei sint viitorul nostru. PC face campanie curata, fara a arata cu degetul spre nimeni, dar probabil am deranjat prin actiunile noastre, gasindu-se astfel o posibilitate pentru a ne denigra chiar daca contestatia vine din partea DGPC", a declarat Radulescu.
Amintim ca DGASPC a atras atentia, intr-un comunicat de presa, asupra faptului ca "folosirea minorilor in campania electorala reprezinta contraventie, potrivit legislatiei in vigoare", aceasta putind fi interpretata ca o actiune de natura sa afecteze imaginea publica a copilului sau dreptul acestuia la viata intima, privata si familiala".