Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sa faci ce zice popa, nu ce face popa!

Un preot a fost prins cu o prostituata. De fapt, cu o copila in virsta de doar 15 ani! Un gest cu atit mai reprobabil cu cit parintele este casatorit. Mare pacat! Tocmai de aceea acest fapt trebuia facut public. Trebuia dat publicitatii, pentru ca un astfel de om NU MERITA sa imbrace haina preoteasca. Si, intr-adevar, Episcopia l-a suspendat deja din functie si, probabil, vor urma si alte sanctiuni. Pe de alta parte, nu stiu ce este mai grav: un preot curvar sau un preot zgircit, care ia bani de la oameni, dar nu arata un dram de milostenie pentru cei nevoiasi, un preot curvar sau un preot care-si face vila, in vreme ce biserica la care slujeste se darima. Nu e treaba mea sa judec. Pe toti ne judeca Dumnezeu, dupa faptele noastre. Cert este ca asa-zisii liber cugetatori sint cei mai fericiti cind izbucnesc astfel de scandaluri, pun paie pe foc si incearca sa ridiculizeze credinta. De parca atunci cind te rogi la Dumnezeu in fata candelei aprinse iti pasa de secretele preotilor, de parca atunci cind aprinzi o luminare in Casa Domnului, te-ntrebi ce pacate ascunde parohul. Cind ai credinta, nu-ti pasa. Pentru omul credincios, duhovnicul este cel prin intermediul caruia iti marturisesti propriile pacate Lui Dumnezeu si care iti acorda iertarea, care se roaga pentru tine, care-ti deschide calea spre Sfinta Taina a Impartasaniei, care te cununa, care-ti boteaza copilul, care-ti inmorminteaza parintii si, in final, si pe tine. In fond, cind mergi la doctor te duci sa-ti vindece boala, ii urmezi sfaturile si tratamentul si putin iti pasa ce face medicul respectiv in timpul liber. Rolul lui principal in societate este sa redea sanatatea pacientilor. Iata de ce sintagma: "sa faci ce zice popa, nu ce face popa" nu are sens peiorativ, ci este urmata ad-literam de credinciosii veritabili. Caci sint destui care-si fac cruce cu stinga. Altfel spus, preotii sint niste intermediari in relatia spirituala om-Dumnezeu si ei propovaduiesc, in primul rind, invataturile lui Hristos. Acesta este motivul pentru care Biserica se afla pe primul loc in topul increderii populatiei in institutiile statului. Si va ramine acolo chiar daca unii prelati mai calca pe bec, intr-un fel sau altul, chiar daca unii inalti ierarhi cad in ispita politicii, tot un fel de curva, dar mult mai periculoasa.
Cu alte cuvinte, Biserica va ramine pe primul loc pentru ca poporul roman crede-n Dumnezeu. Singura nadejde, singura speranta in aceste vremuri tulburi, care parca nu se mai termina.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii