Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sa cintam cu totii-n cor "O sa bem din nou Brifcor"

Mare om mai eram pe vremea cind eram mic. Se intimpla prin clasa a V-a, cind in Republica Socialista Romana (RSR) era mai mult de furat decit acum. Mergeam vara cu parintii la mare, iar cind nu aveam bani sa ne campam la cort, dormeam in masina Dacia 1300. Era bine, era parca mai mult soare afara, iar nemtii veneau cu Wartburg-urile lor sa ne faca pe noi sa cascam ochii la numerele lor strainesti. Erau si ei amariti ca si noi, nu aveau bani sa se duca pe Coasta de Azur, asa ca veneau colea, la Mamaia, sa se dea smecheri cu saracia lor capitalista.
Tin minte ca dupa ce scapam de la scoala, mergeam cu dracii din bloc la Fabrica de Inghetata de linga Autogara, sa furam cornulete. Nu, nu cornulete cu nuca sau rahat, ci cornulete dintr-alea in care se punea inghetata VAFE. Asadar, pot spune ca pe vremea cind eu furam, alde SOV, Patriciu sau Nastase se incaltau cu fesu'. Acum, eu scriu cinstit la gazeta, iar ei redacteaza minciuni la Parchet. S-au schimbat vremurile, fratilor! Acum romanasii beau Coca-Cola si il admira pe Ronaldinho in spotul Pepsi-Cola, da' au uitat vremurile alea glorioase cind in loc de saorma se delectau cu prajitura "Laura" si stateau la coada la Brifcor. Daca acum am dinti sanatosi cit sa-l pot musca de mandat pe primarul Cibu, ar trebui sa-i multumesc din inima tovarasului Brifcor. Avea el o aroma comunista, da' macar nu mirosea a aspartan, cum se intimpla in cazul racoritoarele zilelor noastre.
Vestea buna, stimati antialcoolici, este ca in curind va reaparea pe piata marca Brifcor. Uraaaa! Nu stiu care intreprindere privata din Romanica a anuntat zilele trecute ca rerevarsarea pe gitlejurile insetate ale autohtonilor va avea loc pina la inceputul verii. Ma bucur ca un pionier sa aud ca Brifcor va sta pe raft linga alde Coca Cola si Pepsi si ca, in curind, americanii se vor bate pentru a cumpara aceasta marca inregistrata in RSR. Tocmai de asta, vreau sa lansez un avertisment tuturor romanilor si sa-i chem la lupta. Fratilor, dupa ce ne-am vindut tara, sa nu picam in aceeasi greseala si sa ne vindem si sucurile. Traiasca Brifcor, Traiasca Traian Basescu!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii