Mergi la conţinutul principal

S-a turnat ultimul strat de asfalt în intersecția bulevardului Independenței cu strada Școlilor

* circulația ar putea fi reluată chiar de astăzi, dacă constructorul va reuși să pună la punct toate detaliile * reprezentanții Primăriei dau asigurări că, dacă nu astăzi, până cel târziul la sfârșitul săptămânii traficul va fi redeschis în intersecția respectivă, care a fost închisă în prima decadă a lunii iunie, pentru realizarea căilor de rulare a tramvaielor, pe ambele sensuri de mers * de luni, 22 august, este posibil să se închidă intersecția bulevardului Independenței cu strada 1 Decembrie 1918 (fosta Republicii), pentru același gen de operațiuni

 

Echipa de lucru a firmei ”Tancrad” a turnat, ieri, ultimul strat de asfalt în intersecția bulevardului Independenței cu strada Școlilor, iar zilele acestea, posibil chiar azi, se va redeschide circulația în această zonă restricționată încă de la începutul lunii iunie. Reprezentanții Primăriei nu au dat ca sigură informația că intersecția va fi accesibilă chiar de astăzi, joi, 18 august, deoarece până ieri, la închiderea ediției, încă nu se primise o informare oficială de la constructor că toate detaliile sunt puse la punct. Cert este că, potrivit conducerii Direcției Programe Europene - instituția din cadrul Primăriei care se ocupă de reabilitarea bulevardului Independenței -, circulația se va relua până la sfârșitul acestei săptămâni. Ni s-a mai transmis că este foarte posibil ca de luni, 22 august, să se închidă traficul în intersecția bulevardului Independenței cu strada 1 Decembrie 1918, pentru a putea fi instalată și acolo, în condiții corespunzătoare, noua linie de tramvai. Și această intersecție va rămâne închisă timp de circa două luni, pentru ca betonul din componența căii de rulare să aibă timp să se ”așeze” corespunzător.

Lucian Florea, reprezentantul ”Tancrad”, ne-a explicat în luna mai, când s-a anunțat închiderea intersecției Independenței cu Școlilor, în ce constă tipul de lucrare care urma să se execute în zonă și de ce este nevoie de câteva săptămâni până la reluarea circulației. Potrivit acestuia, lucrările de desfacere a carosabiliului, a căii de tramvai vechi, săpăturile, dar și cele la infrastructura căii de rulare și a carosabiliului nu sunt unele care să dureze foarte mult: aproximativ trei săptămâni. Ulterior, se pozează calea de rulare nouă, se pregătește, se sudează pe amplasament și se toarnă două straturi de beton, iar de aici lucrurile se complică, din punctul de vedere al timpului... Inginerul a explicat că este nevoie de o pauză de 28 de zile după turnarea fiecăruia dintre aceste două straturi, procedeu care nu poate fi grăbit fără riscul ca lucrarea să aibă probleme mai târziu.

Reamintim că, inițial, s-a anunțat că intersecția Independenței cu Școlilor va rămâne închisă în perioada 25 mai - 15 august, însă circulația a fost oprită efectiv abia în prima jumătate a lunii iunie, deoarece a fost o problemă cu asfaltarea străzii Unirii, care urma să preia o parte din traficul deviat după închiderea intersecției.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro