Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a trintit pe jos si a spus ca l-au batut jandarmii

Un barbat de 39 de ani din Braila a reclamat faptul ca, in seara zilei de 10 octombrie, in timp ce se ducea spre casa impreuna cu un coleg de munca, a fost batut de jandarmi fara nici un motiv. Costel Petre a povestit cu lux de amanunte cum s-au intimplat faptele, din punctul sau de vedere, in seara respectiva, intr-o reclamatie scrisa. Barbatul a povestit ca se afla pe Calea Calarasilor impreuna cu un coleg si se indreptau spre statia de taxi din zona Spitalului de Psihiatrie, cind au vazut o masina a Jandarmeriei care se afla pe contrasens.
"Fiind de profesie sofer am exclamat catre colegul meu “Ia uite-te mai, astia au voie sa stationeze si sa se plimbe pe sens invers?” Atunci masina Jandarmeriei a plecat de pe loc, iar jandarmii s-au uitat lung spre noi. Noi ne-am urcat in taxi, iar cind am ajuns in zona unde locuia colegul meu acesta a coborit, iar eu am mers mai departe spre locuinta mea din cartierul Chercea. Cind am ajuns la intersectia dintre strada Cazasului si Soseaua Rimnicu Sarat am fost blocati de o duba a Jandarmeriei, alta decit cea de pe Calea Calarasilor. Am fost dat jos din taxi, fara ca jandarmii sa imi spuna motivul pentru care doreau sa ii insotesc, au inceput sa ma bata, mi-au pus catusele si m-au urcat in duba", a spus reclamantul.
Costel Petre a mai precizat ca, dupa ce au ajuns la sediul Jandarmeriei, i-a fost luata sacosa pentru control, pe care nu a mai primit-o inapoi. Barbatul spune ca a insistat sa i se precizeze motivul pentru care a fost luat cu duba, dar, in schimb nu a primit decit lovituri din partea jandarmilor. Atunci a inceput sa se alarmeze si sa strige dupa ajutor.
"I-am implorat sa imi dea o amenda daca cred ca sint vinovat cu ceva, numai sa imi dea drumu' sa plec la spital deoarece eu ma aflam in concediu medical si ma simteam din ce in ce mai rau din cauza loviturilor primite in zona fetei, a capului si in spate. Nu au vrut sa ma lase sa plec. Timp de o ora am fost tinut in curtea Jandarmeriei. Am vrut sa sun la Politie, dar jandarmii s-au enervat si mai tare, aplicindu-mi pumni si picioare. Mi-au luat si telefonul mobil, iar cind au vazut ca imi singereaza nasul au tinut neaparat sa ma stearga de singe. Apoi a venit acel jandarm care imi pusese catusele si mi-a spus ca ma va duce acasa, m-a dus la duba Jandarmeriei unde era si colegul meu de munca, cel cu care ma duceam acasa cu taxiul", a mai adaugat reclamantul.
Reclamantul ii acuza pe jandarmi si de faptul ca i-au luat 150 de lei, bani pe care ii avea in sacosa, precum si telefonul mobil. Intr-un final, barbatul a plecat cu duba, indreptindu-se spre casa, iar cind a ajuns la bariera din cartierul Lacu Dulce, acesta a spus ca a inceput sa se simta rau si atunci i-au fost scoase catusele. Costel Petre a mai povestit ca intentiona sa se duca la spital, dar nu avea bani, astfel a plecat pe jos catre Spitalul de Urgenta din cartierul Hipodrom, de unde a fost trimis la Spitalul Judetean unde a fost internat de urgenta la sectia ORL.
A doua zi, barbatul a mers si la Politie unde a depus o reclamatie in care a relatat faptele petrecute. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului, subinspector Jenel Sogor, ne-a confirmat faptul ca a fost depusa o reclamatie de catre Costel Petre si a precizat ca acesta a fost audiat in vederea stabilirii situatiei de fapt.

Barbatul s-a dat cu capul de masina si s-a trintit pe jos

Din punctul de vedere al jandarmilor situatia din seara zilei de 10 octombrie a fost cu totul alta, aceasta fiind sustinuta si de un material video filmat de lucratorii Inspectoratului de Jandarmi Judetean. Dupa cum arata imaginile, reclamantul era sub influenta bauturilor alcoolice si pentru ca a inceput sa injure si sa strige, tulburind linistea si ordinea publica, a fost luat la intrebari de o patrula a Jandarmeriei. Atunci barbatul a devenit recalcitrant, a avut o atitudine neprincipiala si nu a cooperat cu oamenii legii, fiind condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean. Mai mult, Costel Petre a inceput sa se dea cu capul de masina si sa se trinteasca pe jos, toate acestea in prezenta colegului sau, care, in inregistrare, confirma faptele intimplate. In momentul in care reclamantul a inceput sa ii acuze pe jandarmi ca i-au luat telefonul mobil, martorul a precizat clar ca telefonul se afla la el.
Purtatorul de cuvint al IJJ, capitan Iulian Timofei, ne-a declarat ca acuzatiile barbatului sint nefondate. "Evenimentul a fost filmat de catre lucratorii din cadrul IJJ Braila, de unde reiese clar ca petentul a fost foarte recalcitrant, a avut un comportament agresiv fata de jandarmi, lovindu-se de partile laterale ale autovehiculului cu care a fost transportat la sediul IJJ. Fata de acuzatiile aduse cu privire la disparitia telefonului mobil si a unei sume de bani, din imaginile video reiese ca acestea nu au fost sustrase de lucratorii IJJ, fiind in posesia celui care il insotea, martor la eveniment. Pentru orice ancheta care se va desfasura impotriva jandarmilor, exista clar proba video. Totodata IJJ isi rezerva dreptul de a-l actiona in instanta pe reclamant, conform prevederilor legale, pentru ca a adus atingere imaginii institutiei", ne-a declarat cpt. Iulian Timofei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii