Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a sinucis, ca sa scape de dureri

Si-a pus capat zilelor, cu o lovitura de cutit in piept. Este cazul unui brailean din localitatea Tirlele Filiu, care, epuizat de suferinta fizica provocata de tuberculoza, a decis sa-si incheie socotelile cu viata. El a fost gasit de un vecin, zacind pe pat, plin de singe, cu cutitul linga el, exact cind isi dadea ultima suflare. Medici legisti au fost uimiti sa constate cu ce putere a fost capabil sa se injunghie in piept barbatul, care, de altfel, era foarte slabit.
Dumitru Mircea, de 49 de ani, suferea de ani de zile de tuberculoza, si a fost internat in spitale de citeva ori. Familia sa sustine insa ca, de fiecare data cind se simtea mai bine, barbatul reincepea sa bea si sa fumeze, iar acest lucru l-a darimat, fizic. Pentru ca nu mai suporta durerile provocate de boala, si se simtea abandonat de rude, care se saturasera sa-l tot roage sa se ingrijeasca, acesta s-a hotarit sa-si puna capat zilelor, si si-a infipt un cutit in piept, chiar in zona plaminului. Gestul barbatului i-a luat prin surprindere pe fratii sai. "Eu stiu ca suferea destul de mult, dar ce sa-i fac, daca nu a fost cooperant, si n-a vrut sa asculte de noi...
Am incercat sa-l convingem sa se ingrijeasca mai bine, la spital am incercat sa-l ducem de mai multe ori, insa bautura si tigara si viata dezordonata l-au sfirsit, l-au adus in pragul disperarii si... Nu a mai incercat niciodata sa se sinucida, si sincer sa fiu, eu nici n-am putut sa cred ca o sa recurga la asa ceva, vreodata, ca poate sa faca asa ceva. Nu ma gindesc decit la sufletul lui, acum, ca s-a sinucis... L-a gasit un barbat care mai venea sa-l mai ajute cu cite ceva, pe acasa. Prima data, nici nu si-a dat seama ca era mort, dar dupa aceea, cind a vazut cutitul plin de singe, linga el, s-a speriat", ne-a declarat Octavian Mircea, fratele celui decedat.
"Nu ne-am asteptat la asa ceva. Dar de suferinta, stiti cum e, orice om, cind sufera, face gesturi la care nu te astepti... Adica el era convins ca nu mai are nici o scapare, nici o sansa, cu boala asta care-l macina, si si-a usurat situatia", ne-a spus si cumnata sinucigasului.
La rindul sau, doctorul Gina Ilie, medic legist, s-a aratat surprinsa de puterea cu care a putut sa se injunghie barbatul, care, de altfel, era foarte slabit, din cauza bolii: "Moartea barbatului a fost violenta. Ea s-a datorat hemoragiei interne, consecinta unei plagi injunghiate toraco-pulmonare. El era suferind de foarte multa vreme de o tuberculoza pulmonara aflata intr-un stadiu avansat. Pe fondul acestei suferinte, barbatul a hotarit sa-si puna capat zilelor, printr-o lovitura de cutit".
Politia cerceteaza cazul, pentru a se asigura ca a fost vorba despre o sinucidere, si nu o crima.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii