Mergi la conţinutul principal

S-a schimbat ministrul, s-a schimbat si titulatura Ministerului Educatiei

Restructurarea Guvernului si eliminarea ministrilor PD din componenta acestuia a dus la unele modificari despre care nu sufla nimeni nici o vorba.
In primul rind, noul ministru, Cristian Adomnitei, raspunde acum nu numai de invatamint si cercetare, ci si de tineret. Ca urmare, Ministerul Educatiei si Cercetarii a devenit Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Aceasta masura aparent insignifianta inseamna insa schimbarea firmelor de pe frontispiciile tuturor institutiilor scolare. O masura similara a fost luata de Guvernul PSD in 2000, cind toate scolile au fost nevoite sa-si modifice firmele.
Mai mult, inca din prima zi de cind a fost numit, noul ministru a emis un ordin prin care a suspendat organizarea concursurilor pentru posturile de conducere din sistemul de invatamint. La Braila tocmai se pregatea concursul pentru functiile de director si director adjunct din citeva zeci de unitati scolare.
Decizia este interesanta pentru ca oficial nimeni nu recunoaste politizarea sistemului si numirea pe posturi a persoanelor agreate politic. Aceasta decizie arata ca liberalii nu sint dispusi sa accepte in posturi de conducere persoane numite de inspectorii generali pusi in functii de PD. In cazul ocuparii functiilor prin concurs, schimbarea nu se poate face decit prin demisia celui numit, adica mai greu, pentru ca persoana trebuie "convinsa" sa-si dea demisia. Daca se blocheaza concursurile, directorii si inspectorii care au fost numiti cu detasare vor putea fi schimbati foarte usor pentru ca detasarile se dau doar pe o perioada scurta. Sau cind se vor organiza din nou concursuri acestea vor fi cistigate, intimplator, de persoane agreate de PNL.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu