Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a prelungit termenul de depunere a proiectelor pentru serviciile sociale

Organismul Intermediar Regional POS DRU Regiunea Sud-Est (Program Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) a a anuntat ieri ca termenul limita pentru depunerea proiectelor referitoare la servicii sociale nu mai este 10 martie, ci 17 martie.
Asadar, mai sint citeva zile pina cind cei interesati pot depune proiecte pentru Programul Phare 2006 "Coeziune economica si sociala". Linia de finantare are drept obiective: dezvoltarea serviciilor sociale in vederea promovarii incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile si a dezvoltarii resurselor umane si realizarea de parteneriate efective intre autoritatile publice locale si organizatiile guvernamentale care activeaza ca furnizori acreditati de servicii sociale.
Reprezentantii OIR POS DRU Regiunea Sud-Est au precizat ca suma alocata regiunii este de 974.000 euro, aceasta reprezentind un procent de 13,92% din totalul banilor alocati pentru aceasta schema de finantare nerambursabila.

Bani nerambursabili pentru construirea centrelor de zi pentru gazduire, ingrijire si recuperare

Aceasta linie de finantare incurajeaza proiectele care vizeaza: construirea centrelor de zi de ingrijire pentru toate grupurile vulnerabile, pentru copii, adulti si virstnici, dezvoltarea planului de interventie, inclusiv sprijin financiar, pentru persoanele si familiile cu venituri insuficiente, masuri de urgenta pentru persoane fara adapost, victime ale traficului de fiinte umane, victime ale violentei domestice, activitati de informare privind drepturile de protectie sociala, servicii de gazduire, ingrijire, recuperare, reabilitare si reinsertie sociala pentru virstnici, persoane cu dizabilitati, persoane cu afectiuni cronice, persoane dependente de alcool sau droguri, sprijin specializat si asistenta pentru familiile si copiii aflati in dificultate, gazduirea temporara si consilierea copiilor care traverseaza o perioada de dificultate, asigurarea gazduirii temporare a tinerilor care parasesc institutiile de protectie a copilului, etc. "Pentru tipurile de servicii cu caracter primar, finantarile nerambursabile variaza intre: 10.000 de euro si 75.000 de euro. Pentru tipurile de servicii specializate, sumele acordate variaza intre 100.000 de euro si 200.000 de euro. Un solicitant poate depune mai mult de o propunere de finantare, cu conditia ca pentru fiecare proiect sa existe o echipa de management diferita", ne-a declarat Emilia Voicu, director executiv al OIR POS DRU Regiunea Sud Est.
Solicitantii finantarilor nerambursabile pot fi: Directia de Asistenta Sociala sau compartimentele de asistenta sociala din cadrul consiliilor locale sau orice alta structura creata la nivelul consiliului local cu responsabilitati in domeniul asistentei sociale, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, institutii publice care au constituite compartimente/unitati de asistenta sociala, cum ar fi: spitale, scoli, universitati, penitenciare, politie, mitropolii, episcopii, protopopiate, parohii. Cererea de finantare completata de solicitant se depune la Organismul Intermediar Regional al Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POS DRU) Braila, cu sediul in Calea Calarasilor, nr. 13. Mai multe detalii se pot afla consultind "Corigendumul pentru servicii sociale" sau accesind site-urile: www.fsesudest.ro sau www.mmssf.ro. Cei interesati pot suna si la tel 0239/61.33.01, de luni pina vineri, intre orele 8.30 - 16.30 (ofiter de presa - Gabriel Ciubuc).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii