Mergi la conţinutul principal

S-a modificat structura anului şcolar. Elevii intră în vacanţa de iarnă în Ajunul Crăciunului

* semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie 2021 şi nu la vacanţa de iarnă, cum prevăzuse iniţial Ministerul Educaţiei * vacanţa de sărbători va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu şi liceu, care se vor întoarce la şcoală pe 3 ianuarie

 

 

 

 

După ce a impus o vacanţă forţată elevilor, în perioada 23 octombrie - 7 noiembrie, Ministerul Educaţiei a modificat structura anului şcolar 2021-2022, iar asta la nici două luni de la începerea şcolii. Dacă iniţial primul semestru se încheia la vacanţa de iarnă, acum cursurile se vor derula până pe 14 ianuarie 2021. Modificări importante sunt şi în ceea ce priveşte vacanţa de iarnă a elevilor. Concret, copiii vor merge la şcoală până în Ajunul Crăciunului, 24 decembrie fiind prima zi din vacanţa de iarnă. De asemenea, vacanţa de sărbători va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu şi liceu (24 decembrie 2021-2 ianuarie 2022) şi mai lungă pentru preşcolari şi elevii din ciclul primar (24 decembrie 2021 - 6 ianuarie 2022).

O altă noutate este aceea că elevii nu vor mai avea vacanţă intersemestrială. Primul semestru se va încheia vineri, 14 ianuarie 2021, iar al doilea semestru va începe, luni, 17 ianuarie 2022. Structura semestrului II arată astfel:

- Cursuri - 17 ianuarie 2022 - 14 aprilie 2022

- Vacanţa de primăvară - 15 aprilie 2022 - 1 mai 2022

- Cursuri - 2 mai 2022 - 10 iunie 2022

- Vacanţa de vară - 11 iunie 2022 - până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului şcolar 2022 - 2023.

Prin excepţie, pentru clasele terminale din învăţământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă), anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 27 mai 2022. Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menţionate), respectiv pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

În situaţia suspendării cursurilor conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP), măsurile privind parcurgerea integrală a programei şcolare prin modalităţi alternative stabilite de consiliul de administraţie al şcolii nu se dispun pe durata vacanţelor şcolare. Calendarele examenelor naţionale, inclusiv calendarul admiterii în învăţământul liceal (clasa a IX-a), se aprobă prin ordine de ministru distincte”, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă, care susţine că în stabilirea structurii anului şcolar s-a ţinut cont de propunerile Consiliului Naţional al Elevilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro