Mergi la conţinutul principal

S-a găsit singura stradă din Brăila care figura ca asfaltată, dar de fapt este doar pietruită

• se află în cartierul Brăiliţa şi are o poveste interesantă aflată, ieri, de reporterii noştri • asta în timp ce angajaţii Primăriei încă încearcă să se dumirească ce s-a întâmplat acolo • în altă ordine de idei, primarul Marian Dragomir este mulţumit de efectul avut de harta cu situaţia străzilor publicată, zilele trecute, pe site-ul Primăriei • „Cetăţenii s-au implicat, au studiat harta şi ne-au făcut sesizări, acolo unde au găsit neconcordanţe. Unele sesizări au fost întemeiate, altele au fost făcute cu rea-credinţă. Singura stradă unde există cu adevărat o neconcordanţă este Str. Mihai Viteazul din Brăiliţa”, spune primarul

 

Harta publicată în urmă cu câteva zile pe site-ul Primăriei Brăila, din care oricine putea vedea care străzi sau tronsoane de străzi figurează ca asfaltate şi care sunt doar pietruite, şi-a atins scopul, consideră primarul Marian Dragomir. Acesta spune că a verificat şi centralizat toate sesizările primite de la cetăţenii care atrăgeau atenţia că deşi strada lor figurează cu culoarea gri, deci e luată în evidenţe ca fiind asfaltată, de fapt ar fi doar pietruită. Potrivit primarului, unele sesizări s-au dovedit reale, în sensul că situaţia de pe hartă nu corespundea realităţii din teren. În aceste cazuri ar fi fost, însă, vorba doar despre mici erori comise de cei care au întocmit harta respectivă. Dragomir a dat asigurări, totuşi, că toţi cei implicaţi în acest proiect s-au străduit să facă treabă de calitate. „Nu s-a făcut din birou harta. A fost făcută de arhitectul şef împreună cu angajaţii din subordine. Au verificat o parte dintre străzi, dar au avut şi scăpări umane sau greşeli atunci când au completat pe hartă. Este primul document de acest gen care s-a făcut la Primăria Municipiului Brăila, transpunând dintr-o listă a străzilor efectiv pe o hartă, pentru a fi simplu şi uşor de verificat pentru toată lumea”, a declarat Marian Dragomir.

Primarul spune că au fost şi situaţii când sesizările depuse de unii cetăţeni au fost făcute cu rea-intenţie. „Am să vă dau exemplu Prelungirea Lanului, unde situaţia din teren era cea prezentată pe harta noastă, chiar dacă un cont fals de Facebook a încercat să inducă în eroare că în zona aceea există o neconcordanţă”.

Dintre toate sesizările primite, una a fost, totuşi, pe deplin întemeiată. Este vorba despre strada Mihai Viteazu, din cartierul Brăiliţa care, deşi figurează în arhivele Primăriei ca fiind asfaltată, de fapt este doar pietruită. „Avem la ora actuală un singur caz al unei străzi care figurează la inventarierea din anul 2002 a străzilor din domeniul public al Municipiului Brăila ca fiind asfaltată deşi nu este. Strada Mihai Viteazul. În prezent se lucrează în arhiva Primăriei, pentru a se afla când a fost asfaltată acea stradă şi care este motivul pentru care este în realitate pietruită astăzi, dacă s-a asfaltat în 1990”, şi-a exprimat nedumerirea edilul-şef, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri.

O simplă deplasare în teren ar fi lămurit această dilemă. Reporterii noştri au fost, ieri, pe Str. Mihai Viteazul şi au aflat de la locatarii cu vechime în zonă ce s-a întâmplat de fapt. „Strada asta a noastră a fost asfaltată prin anii 1981 – 1982, când s-a modernizat Calea Galaţi, în noul cartier Vidin. Ca să se poată lucra la Calea Galaţi, s-a făcut o buclă, fiind deviată circulaţia pe o stradă paralelă, adică pe strada Mihai Viteazul. S-a turnat şi un strat de asfalt, pentru a se circula mai bine, dar mult spus că s-a făcut asfaltare. De fapt, stratul de asfalt avea doar vreo 5 centimetri şi n-a rezistat decât vreun an, pe urmă s-a fărâmiţat, iar strada a revenit la stratul de pietriş. O fi rămas în arhive ca fiind asfaltată, dar de fapt nu mai e asfalt pe ea de vreo 30 de ani”, ne-a spus brăileanul Vasile D., care locuieşte pe Str. Mihai Viteazul de la începutul anilor '80 şi a prins „pe viu” aşa-zisa asfaltare făcută de autorităţile comuniste.

În ceea ce priveşte harta publicată pe site-ul Primăriei, edilul-şef Marian Dragomir a anunţat că, săptămâna viitoare, aceasta va fi completată în aşa fel încât să fie evidenţiate toate aspectele semnalate de brăileni. „Acolo unde am avut o neconcordanţă harta va fi cu linie punctată tocmai pentru a se vedea că au fost găsite greşeli în urma sesizării unora. Întotdeauna am dorit să abordez acest subiect cu maximă deschidere şi sinceritate. Vreau să le mulţumesc tuturor brăilenilor care, de bună credinţă, ne-au dat un sprijin pentru a identifica situaţia reală a tuturor străzilor din Brăila”, a spus primarul.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro