Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a dublat numarul de infractiuni constatate de Jandarmerie

Furturile, spargerile de locuinte si societati comerciale, scandalurile si bataile in plina strada au crescut in mod ingrijorator, dublindu-se, fata de anul trecut, potrivit statisticilor Jandarmeriei. Ieri, cu ocazia inaugurarii noului sediu, in fosta cazarma din cartierul Vidin, comanda Inspectoratului Judetean de Jandarmi a organizat o conferinta de presa, in cadrul careia a prezentat rezultatele din primele 8 luni ale acestui an, comparate cu cele din 2004, analiza din care se observa o crestere de 110 % a infractiunilor si contraventiilor.
Colonelul Vasile Silion, inspectorul sef al Jandarmeriei, ne-a declarat ca, pe linga actiunile de zi cu zi, de mentinere a ordinii publice, in zona a 62 de institutii de invatamint, in parcuri si locuri de agrement, la diferite manifestari sportive, religioase si culturale, jandarmii braileni au asigurat paza unor banci, au ajutat la evacuarea apei din subsolul unor cladiri, in perioada inundatiilor, au pus umarul la distribuirea ajutoarele pentru sinistrati si au organizat aproape 250 de actiuni, in timpul carora au aplicat 2.678 amenzi.
"S-au constatat 56 de furturi, 10 infractiuni savirsite cu violenta, 13 infractiuni diverse - printre care 6 de violare de domiciliu si 3 de falsificare de bilete de calatorie - si 12 incalcari a unor legi speciale. Din cele 91 de dosare inaintate Parchetelor (cu 49 mai multe dosare, fata de anul trecut), 64 inca erau in lucru, la finele lunii august. Nu a fost nici un caz de nulitate a actelor procedurale premergatoare intocmite de jandarmi, dar pentru imbunatatirea calitatii acestor documente si pentru o mai buna probatiune a faptelor penale, ar fi necesara delegarea de catre Parchetul de pe linga Judecatorie a unui procuror care sa supravegheze activitatea lucratorilor nostri pe aceasta linie. Mutarea inspectoratului in noua locatie, pe Str. Industriei, a impus o noua compartimentare prin transformarea spatiilor de cazare a militarilor in termen in birouri, sali de sedinte si relatii cu publicul, mutarea sistemului de comunicatii si informatica. Compartimentarea cladirii de pe Str. Industriei s-a realizat prin folosirea de materiale usoare, pereti de rigips, inlocuirea partiala a instalatiei electrice si a celei sanitare, inlocuirea ferestrelor si prin realizarea zonelor de securitate privind accesul la informatii clasificate. Toate aceste lucrari au fost efectuate cu ajutorul jandarmilor - cadre, sergenti angajati cu contract, personal contractual si militari in termen -, iar investitiile s-au ridicat la aproximativ 300 milioane lei vechi, din fondurile alocate pentru reparatii si renovari. Au fost cumparate articole de mobilier, s-au amenajat birouri, iar acum lucratorii IJJ nu mai sint nevoiti sa stea cite 10, inghesuiti intr-o incapere de citiva metri patrati", ne-a declarat col. Silion, mindru ca a reusit sa ofere jandarmilor conditii de munca demne de invidiat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii