Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a deschis Tirgul National de Agricultura - "TNA 2005" Braila

Ieri, la Sala Polivalenta, a avut loc deschiderea oficiala a celei de-a 14-a editii a "Tirgului National de Agricultura - TNA 2005", manifestare promotionala organizata, in perioada 8 - 11 septembrie, de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Amplus International Limited Bucuresti.
La inaugurare au participat reprezentantii la virf ai administratiei locale, directori de institutii, precum si reprezentantii celor 50 de firme (21 din tara si 29 din Braila) participante la TNA.
Considerata, pe buna dreptate, ani de-a rindul, cea mai importanta actiune promotionala din portofoliul CCIA Braila, editia din acest an a TNA este departe de performantele atinse in anii anteriori. Atit din punct de vedere al numarului de firme participante si al suprafetei expozitionale ocupate, cit si, implicit, in privinta produselor expuse (de un inalt nivel calitativ, dar intr-o gama redusa). Regresul nu se datoreaza insa organizatorilor, ci rezida din multiplele probleme cu care s-au confruntat agricultorii anul acesta, mai cu seama din cauza inundatiilor. Fapt reliefat, de altfel, si in alocutiunile rostite cu prilejul deschiderii TNA.
"O privire generala asupra intregii expozitii indica un nivel inalt al calitatii exponatelor, care nu tradeaza enormele dificultati intimpinate de agricultori anul acesta. Ma refer aici la conditiile meteo dezastruoase si la multitudinea de probleme care inca nu si-au gasit solutiile optime, cum ar fi preturile descurajante practicate pe piata produselor agricole, accesul dificil la finantare etc", a subliniat presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, adaugind ca, "tocmai de aceea este salutara reusita Camerei de Comert pentru care organizarea, in acest an, a TNA s-a dovedit a fi un demers mult mai dificil fata de anii trecuti".
Tematica expozitiei include masini, utilaje agricole, piese si accesorii, mori de macinat cereale, miniincubatoare, ingrasaminte si pesticide, legume-fructe, seminte de cereale si plante tehnice, uleiuri comestibile, tehnice si sroturi, morarit, productie de panificatie si patiserie, bauturi alcoolice si nealcoolice, lactate.
Pe platforma exterioara a Salii Polivalente sint expuse masini, utilaje si instalatii agricole, in curtea interioara este amenjat un minisector zootehnic, iar spatiul interior constituie locul de expunere al firmelor din sectorul agro-alimentar. Mai sint prezente la TNA institutiile bancare si financiare, societati de asigurari, institutii de invatamint superior cu profil economic si agricol, institute de cercetare. De asemenea, exista si un spatiu rezervat mestesugarilor veniti din Maramures, Vilcea, Vrancea, Buzau si Braila.
"TNA 2005" poate fi vizitat, zilnic, pina duminica, in intervalul 10.00 - 18.00.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii