Mergi la conţinutul principal
Cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos

S-a dat startul înscrierilor la facultăţile de teologie

• absolvenţii de seminar au primit binecuvântarea ÎPS Casian, ei optând pentru Facultăţile de Teologie din Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Galaţi • candidaţii au primit în dar cartea “Tinerii pelerini în Catedrala cu vitalii foşnitoare”, apărută în Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, dar şi îndemnuri pentru viaţa de student • ierarhul a explicat cât de important este să ne manifestăm recunoştinţa faţă de cei ce au contribuit la formarea noastră în familie, în Biserică şi în şcoală 

 

Binecuvântare arhierească pentru înscrierea la facultăţile de Teologie.

Potrivit părintelui consilier Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, în ziua de vineri, 10 iulie 2020, la Catedrala Arhiepiscopală  cu hramul “Sf. Apostol Andrei” şi “Sf. Ierarh Nicolae” a avut loc ceremonia de acordare a binecuvântării chiriarhale pentru candidaţii la examenul de admitere la specializările Facultăţilor de Teologie din Galaţi şi din tot cuprinsul Patriarhiei Române.

“Programul a debutat la Catedrala Arhiepiscopală, cu participarea absolvenţilor Seminarului Teologic Ortodox «Sfântul Apostol Andrei» din Galaţi la slujba de mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, săvârşită de chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian. În cuvântul rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre importanţa comuniunii în rugăciunea de la Capela seminarului, despre agapa frăţească de care tinerii s-au bucurat împreună în cei patru ani de studiu şi necesitatea de a mulţumi Lui Dumnezeu, de fiecare dată, pentru toate cele dăruite nouă”, ne-a precizat părintele Rareş Bucur.

Ierarhul Dunării de Jos a arătat, totodată, cât de important este să ne manifestăm recunoştinţa faţă de cei ce ne-au îndrumat şi au slujit la formarea noastră în familie, în biserică şi în şcoală.

În continuare, un reprezentant al tinerilor absolvenţi a transmis mesajul prin care aceştia şi-au exprimat mulţumirea pentru purtarea de grijă părintească pe care Înaltreasfinţia Sa le-a arătat-o în nenumăratele seri de rugăciune şi meditaţii duhovniceşti, încredinţându-l că vor continua lucrarea de pregătire intelectuală şi duhovnicească începută în seminar.

Arhipăstorul Dunării de Jos le-a prezentat absolvenţilor cartea “Tinerii pelerini în Catedrala cu vitalii foşnitoare”, apărută în aceste zile la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Toţi cei prezenţi au primit câte un exemplar al acestei apariţii editoriale, purtând autograful ierarhului.

Aşa cum precizau participanţii la eveniment, a fost o adevărată sărbătoare duhovnicească prin care s-a marcat sfârşitul unei etape din viaţa absolvenţilor de seminar şi dorinţa acestora de a accede spre o nouă etapă, aceea a studiilor universitare, deosebit de importante în creşterea, instruirea şi formarea viitorilor slujitori ai Bisericii.

Dialogul de suflet al ÎPS Casian cu viitorii studenţi teologi a continuat în curtea Centrului Eparhial, cu respectarea măsurilor impuse de pandemie. Demn de remarcat este faptul că, între opţiunile candidaţilor la Teologie, se remarcă specializările Teologie Pastorală, Teologie Artă Sacră şi Teologie Didactică, tinerii alegând între Facultăţile de Teologie din Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Galaţi. Prima etapă a înscrierilor la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” este în perioada 8-17 iulie 2020.  

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro