Mergi la conţinutul principal

S-a dat drumul la circulație pe toate drumurile naționale de pe raza județului Brăila. Drumurile județene continuă să fie blocate

 

Odată cu oprirea viscolului, autoritățile au ridicat complet restricțiile de circulație pe câteva drumuri naționale brăilene, iar pe altele au permis reluarea circulației, însă cu anumite condiții. Astfel, după cum ne-a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, pe DN 21 Brăila-Slobozia, pe DN 23 Brăila-Focșani, pe DN 22B Brăila-Galați și pe DN 22 Brăila-Râmnicu Sărat șoferii au acces fără restricții. Conducătorii auto trebuie să țină cont, totuși, că, deși nu există blocaje pe respectivele drumuri, se circulă în condiții de iarnă, astfel că autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător. Pe DN 2B Brăila-Buzău se circulă dirijat, permițându-se accesul periodic al autovehiculelor, în coloană de 4-5, cu utilaj de deszăpezire în față. 

 

Pe toate drumurile naționale se acționează în prezent pentru deblocarea completă a carosabilului. Se află pe teren 52 de utilaje.

 

În ceea ce privește drumurile județene, încă sunt blocaje în foarte multe zone din județ. Există porțiuni de șosea pe care se poate circula, însă pe alte tronsoane, de pe același drum, sunt troiene sau suluri de zăpadă care trebuie îndepărtate de pe carosabil. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionel Epureanu, se acționează în prezent cu 51 de utilaje ale firmei care a contractat activitatea de deszăpezire a drumurilor județene, plus cinci utilaje puse la dispoziție de Armată. Prioritate la deszăpezire au zonele unde încă mai există localități fără curent electric, pentru ca echipele de intervenție ale Electrica să poată ajunge la punctele critice. Nu este recomandat, așadar, ca șoferii să se aventureze pe drumurile județene, chiar dacă au impresia că totul este în regulă pe anumite tronsoane.

 

Pe drumurile comunale se intervine cu 370 de utilaje aflate la dispoziția Primăriilor, din dotare proprie sau închiriate de la terți.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro