Mergi la conţinutul principal

S-a dat drept şoferul unui AUDI A6, pentru a-şi salva un prieten

implicat în scandalul de amploare din cazinoul de la Promenada Mall, din urmă cu mai mulţi ani, ba chiar condamnat, Iulian Emilio H., cunoscut ca apropiat al grupării Soare din cartier Obor, a ajuns din nou în faţa instanţei • de data aceasta, el l-a ajutat pe un prieten care nu avea permis de conducere şi a produs un accident • practic, acesta a spus că el a condus maşina Audi A6, numai că adevărul era altul

 

Cunoscut ca apropiat al grupării interlope din cartier Obor, brăileanul  Iulian Emilio H., devenit cunoscut în urma mai multor scandaluri, printre care cel de la “Promenada Mall” din 2009, a ajuns din nou în faţa instanţei. De data aceasta, interlopul este acuzat că a minţit în faţa anchetatorilor, spunând că se afla la volanul unui “Audi A6” în timpul producerii unui accident. De fapt, la volan era un amic de-al său care nu avea permis de conducere.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată faţă de inculpatul Lucian B., în vârstă de 42 de ani, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, instigare la infracţiunea de fals în declaraţii, instigare la participaţie improprie la fals intelectual. La rândul său, inculpatul Iulian Emilio H., de 32 de ani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în declaraţii, participaţie improprie la fals intelectual, favorizarea făptuitorului.

În rechizitoriul procurorului de caz s-a stabilit că, la data de 15 octombrie 2018, inculpatul Lucian B. şi-a achiziţionat au autoturism marca “Audi A6”, pe care l-a înmatriculat în noiembrie 2018. Deşi acesta nu deţinea permis de conducere, obişnuia totuşi să utilizeze acest autoturism pe drumurile publice.

La data de 6 decembrie 2018, în jurul orei 20.00, inculpatul Lucian a fost surprins de camere de supraveghere ale unei săli de jocuri de noroc intrând în interior, apoi după ora 21.00, inculpatul a plecat şi a mers către autoturismul “Audi A6” pe care îl deţinea. Potrivit anchetatorilor, acesta a fost observat de camerele video ale Poliţiei Locale, în timp ce se deplasa pe Bulevardul Independenţei şi pe Calea Galaţi, oprind apoi la staţia peco Rompetrol de pe Bulevardul Dorobanţilor. După ce a plecat de la peco, şoferul a mers în zona unei spălătorii de pe strada Mihai Bravu şi a parcat acolo autoturismul, unde a rămas până a doua zi.

În data de 7 decembrie 2018, în jurul orei 9.00, inculpatul L. B. s-a urcat la volanul autoturismului său şi a vrut să plece din dreptul spălătoriei auto către domiciliul său. Făcând mai multe manevre de întoarcere, fără a se asigura, a acroşat o altă maşină ce era oprită în dreptul aceleaşi spălătorii auto, un Volkswagen Beetle la volanul căreia se afla numita C.M. Atât inculpatul, cât şi martora C.M. au coborât din autoturisme pentru a constata pagubele produse. Inculpatul s-a enervat şi a lovit bara propriei maşini cu picioarele, apoi a plecat fără a mai da vreo explicaţie păgubitei. Văzând că inculpatul nu i-a dat asigurarea pentru a-şi repara autoturismul, femeia a mers la Poliţia Rutieră din cadrul IPJ Brăila pentru a declara tamponarea”, au stabilit anchetatorii.

Potrivit procurorilor, la data de 7 decembrie 2018, la sediul Poliţiei Rutiere s-a prezentat inculpatul Iulian Emilio H. şi, fiind instigat de inculpatul Lucian B., a declarat “în mod mincinos” că el se afla de fapt la volanul autoturismului AUDI A6 la momentul producerii tamponării.

În schimb, proprietarei autoturismului i-a fost prezentată o planşă foto la poliţie şi aceasta l-a indicat pe Lucian B. ca fiind conducătorul autoturismului Audi A6, nicidecum inculpatul Iulian H.  “Inculpatul L. B. a dorit să îşi ascundă fapta infracţională, după comiterea accidentului rutier, motiv pentru care l-a instigat pe inculpatul I. E. H. să facă declaraţii mincinoase în faţa autorităţilor. Totodată, acesta a luat legătura şi cu proprietarul spălătoriei auto în zona căreia s-a produs evenimentul şi i-a spus să ştergă toate înregistrările de pe camerele video amplasate la spălătorie”, arată anchetatorii.

 

Cum a ieşit adevărul la iveală

 

La scurt timp după comiterea accidentului, se arată în rechizitoriul Parchetului, inculpatul Lucian B. şi-a dat seama că are nevoie de un deţinător de permis de conducere care să declare în fals în faţa poliţiştilor că a condus autoturismul său “Audi A6”. În acest sens, acesta a luat legătura cu inculpatul Iulian Emilio H. şi i-a spus că a comis un accident şi că are nevoie de ajutorul lui.

Cei doi s-au întâlnit, apoi au mers la sediul Poliţiei Municipiului Brăila - Biroul Accidente Rutiere, unde Iulian Emilio H. a declarat că el a condus maşina la momentul producerii accidentului. În baza declaraţiei inculpatului, agentul de poliţie a întocmit un proces verbal prin care a constatat, în mod nereal că Iulian Emilio H. se face vinovat de producerea accidentului rutier în cauză, motiv pentru care a dispus sancţionarea contravenţională a acestuia cu suma de 560 lei. Numai că, după cum au stabilit procurorii, în luna decembrie 2018, Lucian B. s-a certat cu concubina sa, iar aceasta a plecat, fără acceptul bărbatului, cu autoturismul “Audi A6” în municipiul Constanţa. Acesta a mers atunci la Poliţie şi a depus o plângere penală în acest sens. Potrivit anchetatorilor, în data de 15 decembrie 2018, în jurul orei 00.30, autoturismul marca “Audi A6” a fost depistat în trafic de către poliţişti şi adus la sediu pentru predarea către proprietarul de drept. Inculpatul a fost chemat la sediul poliţiei pentru a-şi lua maşina. Obişnuit să conducă fără permis, arată anchetatorii, acesta s-a urcat la volan şi a plecat cu autoturismul său chiar din faţa Poliţiei Municipiului Brăila, fiind surprins de camerele video. El s-a deplasat către adresa de domiciliu.

Prin adresă, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere a comunicat faptul că inculpatul Lucian B. nu deţine permis.

Ulterior, Poliţia Rutieră Brăila a comunicat faptul că, în data de 7 decembrie 2018, la sediu s-a prezentat inculpatul Iulian Emilio H. care a declarat în scris că el s-a aflat la volanul unui autoturism “Audi A6” în momentul în care a fost tamponat auto Volkswagen condus de martora C.M.

În cauză au mai fost audiaţi martori care cunoşteau faptul că Lucian B., cel care era în realitate la volanul autoturismului la momentul producerii accidentului, a mai condus autovehicule fără a poseda permis de conducere.

După ce procurorul a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi, dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila pentru soluţionare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro