Mergi la conţinutul principal

S-au stabilit reprezentanții partidelor în secțiile de votare - PMP și USR Brăila au rămas pe dinafară

* Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr.9 (BECJ) Brăila a stabilit lista partidelor înscrise în alegeri, care vor avea reprezentanți în secțiile de votare pe 11 decembrie * pe primele 4 locuri din totalul de 7 sunt formațiunile politice parlamentare: PSD, PNL, ALDE și UDMR * celelalte poziții au fost stabilite în urma tragerii la sorți * norocul a fost de partea PRU, PSR și ANR * PMP Brăila a prins doar 31 de secții din totalul de 281 din județ, în timp ce USR Brăila nici măcar una

 

Supărare mare pe tema reprezentanților în secțiile de votare în rândul câtorva partide politice înscrise în cursa electorală din 11 decembrie la Brăila, dar care nu au grup parlamentar propriu în una din cele două Camere. Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 9 (BECJ) Brăila a tras la sorți, recent, partidele și organizațiile minorităților naționale care vor avea reprezentanți în cele 141 de secții de vot din municipiu, respectiv, în cele 281 de secții de votare din județul nostru. Dacă PSD, PNL, ALDE și UNPR au avut întâietate, potrivit legii, pentru că sunt partide parlamentare, nu același lucru se poate spune despre PMP, USR, PRM și alte partide mai mici, care s-au ”bătut” cu alte formațiuni politice înscrise în cursa electorală pentru completarea celor 3 poziții vacante din fiecare secție, dar care au cam rămas pe dinafară.

Trebuie precizat că fiecare secție este formată din 9 persoane: președintele, locțiitorul acestuia și 7 reprezentanți ai partidelor înscrise în alegeri. Cum primele 4 locuri au fost ”rezervate”, formațiunilor politice cu reprezentativitate parlamentară (PSD, PNL, ALDE și UDMR), celelalte 3 locuri rămase au fost completate în baza unei liste stabilite în urma tragerii la sorți. Mai exact, s-a făcut o ierarhizare a competitorilor electorali, iar ordinea finală stabilită de BECJ Brăila este următoarea: 1- PSD, 2 - PNL, 3 - ALDE, 4 - UDMR, 5 - PRU, 6- PSR, 7 - ANR, 8- PMP, 9- PER, 10 - PRM și 11 - USR (partidul lui Nicușor Dan a ajuns pe ultimul loc la Brăila pentru că nu a avut listă completă de candidați la alegerile Parlamentare). Astfel, cele 7 locuri disponibile în cele 281 de secții de votare din județul nostru s-au completat cu reprezentanții competitorilor electorali în ordinea amintită mai sus.

 

PRU, PSR, ANR Brăila vor putea sesiza eventuale nereguli la procesul de votare

 

Dacă PRU, PSR și ANR Brăila se pot considera partide norocoase, nu același lucru este valabil și pentru partidul lui Traian Băsescu, care nu va avea reprezentanți decât în câteva secții de votare din județ, acolo unde competitorii electorali de pe primele 7 locuri nu au reușit să își găsească oameni. Mai exact, ”În cazul în care unul dintre competitori nu a avut reprezentant propus într-o secție de votare, poziția s-a completat cu reprezentantul următorului competitor electoral, în ordinea stabilită (lista a glisat în sus), respectiv, cu reprezentantul PMP”, după cum se arată în cadrul procesului verbal încheiat de BECJ Brăila.

Trebuie precizat totuși că, nu multe au fost cazurile în care PMP Brăila a reușit să își ”strecoare” reprezentanți în secții. Concret, aceștia nu au prins nici măcar o secție în municipiu sau vreuna în cele 3 orașe din județ. Potrivit unui document publicat de BECJ Brăila, popularii vor avea reprezentanți în 33 de secții de votare din comune, din totalul de 281, acolo unde PSR nu a avut oameni, sau în câteva cazuri, UDMR.

Procesul verbal nr. 84, încheiat de BECJ Brăila la data de 28 noiembrie, privind completarea membrilor secțiilor de votare la alegerile Parlamentare poate fi consultat pe site-ul Prefecturii Brăila, la secțiunea ”Alegeri pentru Senat și Camera Deputaților din 11 decembrie 2016”, sau accesând următorul link:

http://www.prefecturabraila.ro/upload/b43b554b77b26Z53a91a33a45b89a93cYb55a35e1665.pdf

De asemenea, la aceeași adresă cei interesați pot vedea care sunt cu exactitate membrii partidelor din toate secțiile de votare aflate pe teritoriul județului nostru. Puteți face acest lucru și prin accesarea următorului link:

http://www.prefecturabraila.ro/upload/84b71b74b36b18kb17a39fb23153b81Ta95a55a36b4925a46.pdf

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro