Mergi la conţinutul principal
De la 1 septembrie

S-au redeschis cantinele parohiale

• anunţul a fost făcut miercuri, 2 septembrie, de Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române • parohiile pot organiza agape/servirea mesei la interior, cu participarea a cel mult 50 de persoane, iar la exterior cu participarea a cel mult 100 de persoane

 

Potrivit Agenţiei de ştiri Basilica.ro, în contextul publicării HG nr. 729/2020 pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la HG nr. 668/2020 “privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19” (act normativ intrat în vigoare la data de 1 septembrie a.c.), Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis, miercuri, 2 septembrie, un document deosebit de important către eparhiile şi parohiile din toată ţara, referitor la reluarea organizării de agape creştine/servirea mesei în interiorul spaţiilor anexe ale lăcaşurilor de cult, respectiv cantine sociale parohiale.

Este vorba de actualizarea punctului 14 din Îndrumările adresate de Patriarhia Română parohiilor şi mănăstirilor din România în contextul apariţiei şi răspândirii pandemiei de Coronavirus. Astfel, punctul 14 va avea următorul conţinut modificat: Începând cu data de 1 septembrie 2020, unităţile de cult, în special cele care desfăşoară activităţi social-filantropice, pot relua organizarea de agape/servirea mesei în interiorul spaţiilor anexe ale bisericii, autorizate în acest sens (cantine sociale, săli de mese etc.) cu participarea a cel mult 50 de persoane, precum şi în exteriorul acestor spaţii, cu participarea a maximum 100 de persoane. În ambele cazuri, este obligatorie respectarea regulilor de distanţare fizică (în interior, se va păstra distanţa de 2 metri în orice direcţie, între persoane; în exterior, se va păstra distanţa de 1,5 metri în orice direcţie, între persoane).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro