Mergi la conţinutul principal

S-au prelungit înscrierile pentru Concursul ”Vreau să devin reporter”

* copiii între 8 și 14 ani se pot înscrie în concurs cu reportaje sau interviuri scrise, audio sau video până pe 7 iunie, inclusiv * concursul ”Vreau să devin reporter” este organizat de Biblioteca Județeană

 

Perioada de înscriere în Concursul ”Vreau să devin reporter” s-a prelungit! Până pe 7 iunie, inclusiv, copiii și adolescenții cu vârste între 8 și 14 ani sunt așteptați să își încerce calitățile de reporter și să participe la concursul organizat de Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila, ”Secția de Împrumut pentru copii. Ludotecă”, în colaborare cu Asociația Culturală „Leviathan”.

”Am inițiat acest concurs ca un promotor al educației generației tinere de astăzi, prin care să le oferim oportunități nebănuite. Există pe lume milioane de motive prin care puteți realiza un reportaj filmând obiective importante din orașul vostru, filmând ceva ciudat și misterios, filmând un peisaj mirific sau o joacă între copii. Puteți filma ce doriți cu condiția ca materialul să nu conțină cuvinte vulgare sau violente. Puteți lua un interviu unui prieten, mămicilor voastre, educatorului de la școala unde învățați, unui vecin sau unui om important din urbea voastră. Materialul poate fi realizat prin cât mai multe mijloace: aparatul de filmat, telefonul, microfonul, carnețelul de reporter și creionul pentru însemnări. Imaginația vă aparține!”, este invitația lansată de Biblioteca Județeană.

Competiția este împărțită pe două secțiuni, 8-10 ani și 11-14 ani, iar cei interesați se pot înscrie în concurs cu reportaje sau interviuri sub formă de film sau înregistrare audio - ambele nu mai mult de 5 minute, sau scrise - nu mai mult de 2 pagini A4, Times New Roman, 12, la adresa: sectiacopiibjbraila@gmail.com. Având în vedere că filmulețele și înregistrările audio sunt fișiere de dimensiuni mari este recomandat să folosiți aplicații de trimitere fișiere mari. Nu uitați să menționați pe film/înregistrare audio și pe materialul scris numele și prenumele, vârsta, școala, localitatea și un număr de telefon. Pentru acceptarea înscrierilor, obligatoriu folosiți formularul https://forms.gle/zXMHnKbH5i63BY8E8.

În urma jurizării, se vor acorda premii pentru cele două secțiuni, 8-10 ani și 11-14 ani, iar acestea se vor atribui separat pentru reportaje sau interviuri filmate, înregistrări audio sau scrise. De asemenea, se vor oferi și premii speciale, iar cele mai reușite lucrări vor fi făcute publice. Juriul este format din jurnaliști recunoscuți și apreciați în domeniul media: Gina Bahor, Liliana Nistor, Tudorița Tarniță și Teodora Soare.

Mai multe relații și detalii puteți afla pe adresa de email: lica_barbu55@yahoo.ro

Coordonatorii concursului sunt Doinița Mihaela Stanciu – bibliotecar și Lică Barbu – membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro