Mergi la conţinutul principal

S-a aşternut îngheţul între Dragnea şi Tăriceanu?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu au avut, ieri, în plenul Parlamentului, un schimb de replici foarte acid plecând de la nemulţumirea social-democraţilor că partenerii de la ALDE au votat împotriva bugetului asigurărilor sociale, scrie agerpres.ro.
Astfel, Tăriceanu a criticat bugetul pentru anul 2016, comparat cu „o mâncare cu carne şi cu varză de Bruxelles" şi a precizat că legea condamnă la stagnare economică. „Actualul buget condamnă România la stagnare şi la un rol minor pe care nu îl putem accepta. (...) Mi se pare evident că bugetul seamănă cu un fel de mâncare cu carne, cu varză. Este adevărat că varza poate fi de Bruxelles, dar să ştiţi că nu mă încântă lucrul acesta", a declarat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, criticând rapiditatea cu care a fost votat bugetul, dar şi maniera în care s-au făcut alocările de fonduri. În opinia lui, realizarea unui buget trebuie să plece de la obiectivele unei ţări, nu de la solicitările şi influenţa unui minister sau al altuia. „Bugetul nostru este construit exact invers. Ministerul de finanţe strânge solicitările diferitelor ministere şi le dă mai mult sau mai puţin în funcţie de influenţa pe care o au fiecare", a spus el.

Bugetul în ansamblu este prost

„Noi am votat acest buget în primul rând pentru că ceea ce ne-a interesat pe noi, ca pensiile să crească cu 5%, să se întâmple şi se întâmplă prin acest vot. De asemenea, nu pot să nu constat că partenerii noştri de coaliţie au votat împotriva măririi pensiilor cu 5%, cei de la ALDE. Nu înţeleg de ce, nu înţeleg nici ce înseamnă <buget varză cu carne>, nu înţeleg, dacă Guvernul nostru ar fi rămas pe acest proiect de buget tot varză cu carne era? Sunt profund dezamăgit de faptul că partenerii noştri de coaliţie au votat împotriva măririi pensiilor", a venit replica lui Dragnea după votul pe proiectul legii asigurărilor sociale în plenul Parlamentului.
Revenind la tribună, Tăriceanu a spus că bugetul în ansamblu este prost, dar celor de la ALDE le pare bine că pensiile pot fi majorate. „Am constatat cu neplăcută surprindere suprinderea colegului meu ante-vorbitor. Să ştiţi că votul pe bugetul asigurărilor sociale nu poate fi disociat de votul pe bugetul în ansamblu. Bugetul în ansamblu este prost. Ne pare bine că putem majora pensiile cu 5%, ne pare bine că putem să promovăm o serie de alte măsuri cu carcater social, dar nu putem să spunem că bugetul în ansamblu e prost şi un buget din cadrul lui este bun. Aceasta este semnificaţia votului şi v-aş ruga să nu faceţi extensii de interpretare nepotrivite şi care nu concordă cu intenţia noastră", a spus Tăriceanu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro