Mergi la conţinutul principal

S-a încheiat simularea Evaluării Naționale! Săptămâna viitoare vor veni rezultatele

* în Brăila, rata de participare la ambele probe ale simulării a fost de circa 86% * la nivel național, 8 elevi au fost eliminați pentru copiat

 

 

 

Elevii de clasa a VIII-a din Brăila au susținut simularea Evaluării Naționale, oganizată de Ministerul Educației, testare ce are ca scop să îi pregătească pe adolescenți pentru examenul din vară. Simularea a avut două probe scrise, cea de Limba și literatura română, organizată luni, 20 martie, respectiv cea de Matematică, derulată marți, 21 martie.

Potrivit datelor transmise de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, la proba de Limba și literatura română s-au prezentat 2.291 candidați din cei 2.657 așteptați la testare, un număr de 366 elevi fiind absenți (86,23% rata de participare). Subiectele au cuprins două părți. La prima parte elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza a două texte la prima vedere - ”Dansul ursului” de Ion D. Sîrbu și ”30 de ani în șa” de Felix Țopescu. La al doilea subiect, elevii au avut de realizat rezumatul primului text.

În ceea ce privește proba la Matematică, rata de participare în județul nostru a fost de 86,3%. Din totalul celor 2.657 elevi s-au prezentat la probă 2.293 elevi, 364 fiind absenți. Subiectele au fost împărțite în trei părți, fiecare având câte 30 puncte.

Precizăm că la simulare au fost așteptați și 49 elevi de la fără frecvență, însă toți au absentat la ambele probe.

Subiectele și baremele pentru cele două probe ale examenului pot fi consultate pe site-ul subiecte.edu.ro, secțiunea Simulare.

Rezultatele la simulare vor fi comunicate pe 29 martie, însă notele nu vor fi trecute în catalog decât în situația în care elevii își doresc acest lucru. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Ministerul Educației: 8 elevi eliminați pentru copiat

Patru elevi au fost eliminați de la proba de limba română și alți patru de la proba de matematică, potrivit unei centralizări făcute de Ministerul Educației. În total, la nivel național au fost așteptați la simularea Evaluării Naționale peste 177.000 elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. La română au ”chiulit” circa 13.000 elevi, iar la matematică peste 13.300 elevi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro