Mergi la conţinutul principal

Sătul de şedinţele «circ», Viorel Mortu ia atitudine, însă îi ceartă doar pe liberali

Atitudinea unora dintre consilierii judeţeni în şedinţa ordinară a CJ Brăila, de miercuri, l-a mâhnit profund pe liderul interimar al instituţiei, Viorel Mortu. Acesta a afirmat, ieri, că în ciuda faptului că apreciază apetitul dezvoltat pentru dezbatere al consilierilor, nu poate să treacă foarte uşor cu vederea lipsa de eleganţă din vocabularul unora dintre cei pe care îi consideră colegi. De asemenea, social-democratul a mai punctat că va încerca să găsească o modalitate prin care să îi convingă pe membrii miniparlamentului judeţean să dezbată problemele care îi macină vizavi de proiecte doar în comisiile de specialitate. "S-a dezvoltat apetitul pentru dezbatere. Evident, este un câştig. Proiectele de hotărâri nu mai trec fără să fie analizate la detaliu. Însă dorinţa mea - de mai multe ori exprimată -, ar fi ca aceste dezbateri să aibă loc în comisiile de specialitate, astfel încât, în plen să fie doar confirmarea preşedinţilor de comisie. Adică votul să fie pe confirmarea acestora. Va trebui să găsim o formă prin care să normalizăm această atitudine în comisiile de specialitate, astfel încât şedinţele în plen să dureze mai puţin", a declarat Viorel Mortu. Cu toate acestea, sursa citată a dorit să sancţioneze, măcar la nivel declarativ, atitudinea afişată în plen de către unii dintre consilierii judeţeni, în ultima perioadă. "Ceea ce mi se pare exagerat, însă, este patima cu care se dezbate orice proiect. De foarte multe ori am remarcat o patimă politică mai mare decât răspunderea pe care o are un consilier pentru cei care l-au votat. Dorinţa mea ar fi să avem o accentuare a votului care să exprime interesul brăilenilor, dezvoltarea judeţului în general. Un alt element care mă mâhneşte, chiar mă deprimă, este lipsa de eleganţă în comunicare. Aproape că mă revoltă violenţa verbală exprimată în acest for. Sunt câţiva oameni atât de calificaţi pe violenţă, încât aproape că nu-şi dau seama că modul de comunicare este anormal, atipic, nefiresc. Eu nu cred că brăilenii sunt dispuşi să voteze la întâmplare persoane gălăgioase, care de ani de zile nu au propus nici măcar un proiect şi care nu iau în calcul să susţină, decât rareori proiectele pe care administraţia le consideră prioritare pentru judeţul Brăila", a mai completat PSD-istul.

Mortu, supărat în special pe liberali

Întrebat dacă va purta discuţii la nivel de partid, astfel încât şi consilierii din tabăra PSD să îşi revizuiască atitudinea în cadrul şedinţelor de plen, Viorel Mortu a afirmat că vina nu aparţine colegilor săi de partid. "Vă rog să remarcaţi că, de regulă, consilierii PSD răspund la provocări atunci când nu mai pot suporta agresivitatea. Nimeni nu este îndreptăţit doar să agreseze, fără să primească un răspuns, la fel cum nimeni nu este dispus să suporte la nesfârşit forme de agresivitate verbală... politică la urma urmei, fără să încerce să şi răspundă. Replicile consilierilor PSD sunt mai mult reactive. Din câte ştiu, nu au început ei niciodată vreo polemică", a susţinut şeful CJ Brăila. Cât despre propunerea liberalilor prin fostul vicepreşedinte al consiliului, Ovidiu Nechita, în legătură cu susţinerea punctului "Alte probleme", la începutul şedinţei, astfel încât reprezentanţii puterii să nu mai părăsească sala înainte ca PNL-iştii să îşi expună problemele, sursa citată s-a arătat total împotrivă. "Acea propunere este o aberaţie şi o lipsă de bun simţ şi de responsabilitate faţă de cei care ne-au trimis să reprezentăm comunitatea", a conchis Viorel Mortu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro