Mergi la conţinutul principal

Sărbătoarea Crăciunului la Colegiul Tehnic „Panait Istrati”

• elevii le-au oferit părinţilor şi profesorilor mai multe momente artistice încărcate de emoţie şi dăruire: recital de colinde, scenete, dansuri moderne şi populare

 

Elevii Colegiului Tehnic „Panait Istrati” din Brăila au întâmpinat Sărbătoarea Naşterii Domnului cu datini şi obiceiuri de iarnă, specifice meleagurilor brăilene. Aceştia au organizat un spectacol în care le-au oferit părinţilor şi profesorilor mai multe momente artistice încărcate de emoţie şi dăruire: recital de colinde, scenete, dansuri moderne şi populare.

Pentru câteva clipe, tezele, temele, cărţile şi notele au fost date uitării şi întreaga atenţie a fost îndreptată către pregătirile pentru cea mai aşteptată activitate a anului: “Serbarea de Crăciun”.

„Este un obicei frumos în anii de şcoală, care a existat întotdeauna, fiind un prilej să fim alături toţi: elevi, profesori, diriginţi, părinţi, pentru a deschide şirul sărbătorilor de iarnă şi pentru a marca intrarea în vacanţă”, au spus organizatorii.

Programul artistic a fost realizat cu elevii claselor a IX-a A, D, E, a X-a B, C care au fost îndrumaţi de profesorii Valentina Chelu, Lucreţia Munteanu, Gabriela Oprea şi Carmen Mărginean.

În cadrul serbării s-au acordat şi premii elevilor claselor a IX-a B, a IX-a E, care s-au remarcat la Concursul de desene în Paint “Iarnă de poveste”, organizat de prof. Lucreţia Munteanu, precum şi celor de la clasa a IX-a A, câştigători ai concursului „Lumea depinde de noi”, organizat în cadrul proiectului „Săptămâna Educaţiei Globale” de către prof. Violeta Notiţă.

Ca în fiecare an, de sărbători, continuând o tradiţie iniţiată de Elena-Anca Lăzărescu, coordonator SNAC şi bibliotecar Dumitrica Mocanu, tradiţie care a împlinit anul acesta 10 ani, au fost dăruite dulciuri şi jucării celor 16 copii de la apartamentele „Iris” şi „Liliac”, aflaţi în îngrijirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila. De asemenea, elevii au dăruit cadouri şi celor 19 copii de la Centrul Multifuncţional Lacu Dulce Brăila, care i-au primit pe oaspeţi cu un frumos program de colinde şi dansuri.

De Sfintele Sărbători se deschide uşa pentru oaspeţi dragi şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni, să privim înainte cu încredere, ştiind că, având credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri.

Urăm sărbători fericite, dorinţe împlinite şi un An Nou cu sănătate, bucurii şi reuşite tuturor elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice!” ne-au declarat doamnele director, prof. Gabriela Panait şi prof. Camelia Drăgan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro