Mergi la conţinutul principal

Asfaltul pus în urmă cu nici două săptămâni de “Tancrad” pe Şos. Râmnicu Sărat trebuie refăcut

• pe carosabilul recent reparat, după ce a fost înlocuită o conductă de canalizare, au apărut deja denivelări şi chiar tasări periculoase • Primăria a somat firma “Tancrad” Galaţi să remedieze deficienţele • conducerea firmei gălăţene dă vina pe ploile din ultimul timp pentru apariţia acestei situaţii

 

Face ce face firma gălăţeană “Tancrad” şi îi supără pe şoferii brăileni... De data asta, lucrarea făcută de firma vecinilor din Galaţi zdruncină maşinile celor care circulă pe Şos. Râmnicu Sărat. După cum se ştie, pe această arteră rutieră a municipiului s-a lucrat, începând din luna iunie a anului în curs, la înlocuirea unei conducte de canalizare. În acest sens, s-a săpat un şanţ de la intersecţia cu Str. Cazasului până în dreptul Liceului Agricol, iar pe tot parcursul verii circulaţia a fost deviată pe celălalt sens de mers. La începutul acestei luni, firma “Tancrad” a început să acopere şanţul şi să toarne asfalt pe porţiunea afectată de lucrări. Felul cum a fost turnat acest strat de asfalt a fost, însă, mai mult decât defectuos. Şoferii care au circulat recent pe Şos. Râmnicu Sărat au remarcat că pe porţiunea abia reparată apar vibraţii în maşină, generate de denivelările din asfalt. Mai mult decât atât, pe anumite porţiuni există tasări care pun în pericol traficul rutier.

Potrivit Primăriei, firmei “Tancrad” i s-a pus în vedere să remedieze cât mai urgent aceste deficienţe. “Într-adevăr, pe porţiunea dintre Liceul Agricol şi semaforul din dreptul Selgros, asfaltul proaspăt turnat este foarte denivelat şi provoacă vibraţii neplăcute în maşină, iar dincolo de semafor sunt mai multe tasări destul de pronunţate. Le-am comunicat verbal de două ori celor de la Tancrad că trebuie să rezolve aceste probleme. Şi dirigintele de şantier a făcut verificări în teren şi a confirmat existenţa deficienţelor. Drept urmare, urmează să facem şi o adresă oficială către Tancrad în care să le solicităm să refacă asfaltul pe porţiunile cu probleme”, ne-a declarat Marius Temergan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăilei.

Conducerea “Tancrad” dă vina pe ploile din ultima perioadă, spunând că nivelul crescut al pânzei freatice a provocat situaţia existentă. “A crescut pânza freatică şi a «spălat» stratul de piatră ce acoperea conducta de canalizare, ducând astfel la apariţia tasărilor şi denivelărilor. Deja am început să facem reparaţiile necesare”, ne-a spus Lucian Stanciu, directorul firmei gălăţene.

Problemele de acum nu sunt singurele cu care s-au confruntat şoferii brăileni după începerea lucrărilor derulate de “Tancrad” pe Şos. Râmnicu Sărat. Reamintim că firma gălăţeană a fost amendată de patru ori consecutiv, cu amenzi în valoare totală de 5.250 lei (52,5 milioane lei vechi n.n.), pentru nesemnalizarea corespunzătoare benzilor de mers. Practic, din cauza lipsei indicatoarelor care să delimiteze corect benzile de mers, traficul ajunsese să se desfăşoare haotic, existând permanent pericolul producerii unor accidente grave.

Termenul de finalizare al acestei lucrări este 31 decembrie 2016. Directorul Stanciu spune, însă, că strada va fi adusă la forma iniţială mult mai repede, inclusiv cu remedierea deficienţelor apărute pe parcursul derulării lucrărilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro