Mergi la conţinutul principal

Săracii Brăilei nu se înghesuie să îşi ridice ajutoarele alimentare

Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană riscă să rămână în depozite. Asta pentru că beneficiarii brăileni nu se îngrămădesc să intre în posesia lor.
Conform unei statistici întocmite de Primărie, din cele 13.959 persoane eligibile, doar 7.616 s-au prezentat să şi le ridice.
Distribuirea ajutoarelor a început pe date de 27 iunie, iar împărţirea s-a făcut în două locaţii, prima la Colegiul Tehnic "Constantin D. Nenitescu" (Liceul de Chimie), iar cea de-a doua la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncoveanu" (Liceul Progresul). La primul centru au venit până acum 4.223 brăileni nevoiaşi, iar la al doilea 3.393.
În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Brăilei, Marian Dragomir, a făcut un apel către cei care au dreptul la aceste alimente să vină cât mai repede să îşi ia produsele acasă. "Persoanele care beneficiază de aceste alimente ar trebui să se grăbească să le ridice pentru că noi ţinem blocate în aceste situaţii nişte spaţii şi persoane, dar şi pentru că eu consider că dânşii au nevoie de aceste alimente chiar dacă încă nu s-au prezentat să le ridice", a declarat Marian Dragomir.
Termenul limită până când se pot ridica aceste alimente este 23 septembrie 2016.
Reamintim că de alimentele gratuite beneficiază persoanele cu handicap grav şi accentuat, pensionarii, veteranii de război şi văduvele acestora, revoluţionarii şi şomerii cu venituri/indemnizaţii sub 450 de lei, precum şi persoanele sau familiile care primesc venitul minim garantat. De asemenea, beneficiază de aceste ajutoare şi persoanele fără venituri sau care câştigă până la 450 lei/lună şi nu fac parte din nicio categorie dintre cele enunţate anterior. Până acum, aproximativ 160 de persoanele eligibile din ultima categorie au depus la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila solicitări pentru a primi aceste ajutoare comunitare.
Fiecare beneficiar are dreptul la două pachete de alimente cu conţinut identic.
Cutiile cuprind 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 2 kg făină, 4 kg mălai, 2 kg orez, 2 pungi de paste făinoase, 2 conserve carne de vită, 2 conserve pate de ficat, 2 conserve de pastă de tomate şi 2 pungi de fasole. În total, 17,6 kg de produse alimentare, iar livrarea lor se va face în două cutii de carton de câte 8,8 kg.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro