"Şcoala Altfel" a însemnat pentru Colegiul "Edmond Nicolau" primirea a zeci de elevi de la 12 şcoli din mediul urban şi rural. Directorul Laura Vasiliu a precizat că grupurile de copii au fost îndrumate să viziteze şcoala, cabinetele - unde profesorii prezentau toate facilităţile oferite, sălile de clasă, biblioteca. Discuţiile musafirilor au fost interesante şi cu tinerii ce fac parte din Consiliul Elevilor, care au povestit cum se alcătuieşte programul muzical al postului de radio al şcolii. Fiecare dintre cele cinci ateliere avea câte un element atractiv, care a uimit copiii. La atelierul de construcţii elevii şi profesorii s-au lăsat cuceriţi de jocurile de logică şi de puzzle-uri, la atelierul de textile au văzut şi chiar au încercat să realizeze propriile felicitări sau împletituri, însă cele mai interesante au fost atelierele de alimentaţie publică şi turism şi industrie alimentară. "Aici elevii au putut vedea tot procesul, de la prepararea produselor, până la servirea lor în restaurantul şcolii. Am pregătit gogoşi, prajituri şi clătite de post. După ce vedeau cum se pregătesc şi uneori chiar şi puneau mâna la pregătirea lor, dacă aveau timp, mergeau în restaurant, unde elevii noştri preluau comenzile şi aduceau produsele comandate la mese. A fost distractiv pentru musafiri, dar şi instructiv pentru elevii noştri", a declarat directorul Laura Vasiliu.
În aceste zile ale Săptămânii meseriilor, la "Edmond Nicolau" se mai organizează două concursuri la care participă elevii invitaţi şi elevii şcolii. Este vorba de concursul "Tradiţii şi obiceiuri de Paşti şi Crăciun în Anglia, Franţa şi România", şi un alt concurs "Fii inteligent, nu violent". Tot în această săptămână elevii de la "Edmond Nicolau" au plecat în excursii, au vizitat diverse obiective din oraş sau au realizat amenajări în clase.