Mergi la conţinutul principal

Sâmbătă, se deschide Salonul Național de Plastică Mică Brăila - Ediția XXIII

* sunt expuse lucrările a peste 400 de artiști plastici profesioniști din toată țara * curator și coordonator al proiectului este scenograful Gheorghe Mosorescu, președintele Filialei Brăila a UAPR * prezintă: criticul de artă Ana Amelia Mădălina Dincă

 

Sâmbătă, 26 februarie, ora 13.00, are loc vernisajul expoziției celei de-a XXIII-a Ediții a Salonului Național de Plastică Mică, organizat de Filiala Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) din cadrul Consiliului Județean Brăila.

Potrivit curatorului expoziției și coordonatorului de proiect, scenograful Gheorghe Mosorescu, președintele Filialei Brăila a UAPR, evenimentul se va desfășura la Galeria de Artă a Centrului de Creație Brăila, din Piața Traian nr. 2, și va fi prezentat de criticul de artă Ana Amelia Madalina Dincă. Vor fi prezenți artiști plastici profesioniști din Brăila, București, Constanța, Republica Moldova, Galați, Buzău, Ploiești, Slobozia și Călărași, care și-au anunțat, deja, intenția de participare, profesori și elevi ai Liceului de Arte "Hariclea Darclee", iubitori de frumos din Brăila.

Vernisajul se va desfășura cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și in condiții de siguranță sanitară, conform HCNSU nr. 7 din 03. 02. 2022 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesare a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Reamintim că, pentru Ediția XXIII-a a Salonului Național de Plastică Mică, de la Brăila, nu mai puțin de 431 de artiști plastici profesioniști din toată țara - membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) - și-au anunțat participarea. Salonul va fi deschis publicului brăilean până pe data de 14 aprilie 2022 inclusiv. Este primul eveniment de anvergură națională din agenda UAPR.

El va fi transmis live pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila - Centrul.de.Creatie.Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro