Mergi la conţinutul principal

Rutierii au iesit la vinatoare de pietoni si mopedisti

Potrivit metodologiei Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in cadrul Programului National de Siguranta Rutiera "Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate", la nivelul intregii tari se desfasoara lunar actiuni tematice pentru prevenirea accidentelor rutiere. In cursul lunii septembrie, politistii braileni urmaresc, cu precadere, prevenirea accidentelor in care sint implicati pietonii si motociclistii, prin ample actiuni de disciplinare. Astfel, in prima decada a acestei luni, pentru conducatorii de motociclete si mopede gasiti in neregula, au fost aplicate 352 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 27.456. Cei mai multi dintre acestia au primit amenzi pentru ca nu purtau casca de protectie, nu aveau vehiculele inregistrate sau pentru efectuarea de depasiri neregulamentare. Inspectorul Liviu Bontescu din cadrul Serviciului Politiei Rutiere ne-a declarat ca, in aceasta saptamina, politistii au demarat o actiune in colaborare cu Serviciul de Transport Public Local din cadrul Primariei, care are ca scop punerea in legalitate a conducatorilor de mopede si prevenirea accidentelor in care sint implicate astfel de vehicule.
"In numai trei zile am aplicat 142 de sanctiuni contraventionale conducatorilor de mopede. In ultima perioada, datorita conditiilor climatice s-a redus simtitor traficul acestor vehicule. Totusi vom continua actiunile pe aceasta linie deoarece mopedele au grad de pericol ridicat pentru ceilalti participanti la trafic. Cele mai multe contraventii s-au aplicat pentru lipsa atestatelor de curs de siguranta rutiera si pentru lipsa castilor de protectie", a precizat insp. Liviu Bontescu.
Rutierii ii au in vizor si pe pietonii care traverseaza neregulamentar, de multe ori acestia fiind implicati in accidente rutiere grave. De exemplu, in ziua de 18 septembrie, o batrina de 71 de ani care se angajase in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure, a fost accidentata grav de un autoturism "Peugeot". Victima a ajuns la spital, fiind internata in stare de coma. Cu o zi in urma, alti doi pietoni, un barbat de 63 de ani si un copil de numai 10 ani au fost accidentati tot din cauza neatentiei si a traversarii neregulamentare. In primele 10 zile ale lunii septembrie au fost aplicate pietonilor 114 sanctiuni in valoare totala de 8.892 lei. In perioada 24 - 30 septembrie, politistii rutierii vor desfasura o actiune de amploare pe parcursul careia vor fi "vinati" pietonii care traverseaza aiurea.
Tematica lunii octombrie, in cadrul programului "Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate", este consumul de alcool si viteza excesiva, iar in luna noiembrie se va avea in vedere transportul de persoane si de marfuri. Aceste actiuni la nivel national au ca scop prevenirea evenimentelor si accidentelor rutiere nedorite, care, pe fondul vitezei excesive sau neadaptarii la conditiile meteo, a
particularitatilor de drum si de trafic si a nerespectarii
semnificatiei indicatoarelor rutiere de avertizare si reglementare,
continua sa genereze multe accidente rutiere si cauzeaza
pagube materiale imense si victime omenesti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu