Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia asteapta detalii privind bazele americane din Romania

Rusia va reactiona la planurile Statelor Unite de a amplasa baze in Romania numai dupa ce vor fi stabilite numarul acestora si efectivele pe care le vor gazdui, a declarat ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov, citat miercuri de pagina electronica a agentiei Interfax.
"Stim despre astfel de planuri. Guvernul american ne-a informat. Dar inca nu stim cite baze ar putea fi amplasate si nici nivelul efectivelor pe care le vor gazdui. Vom da probabil un raspuns dupa ce vor fi clarificate aceste aspecte", a spus el.
El a adaugat ca Rusia va trage concluziile necesare in cazul in care va constata ca unele tari incalca Tratatul privind fortele conventionale in Europa (CFE), precizeaza agentia RIA Novosti.
Ivanov, care este si vicepremier in Guvernul de la Moscova, a declarat ca desfasurarea americana intra sub incidenta acestui tratat, semnat de multe tari, dar ratificat numai de patru dintre acestea, inclusiv de Rusia.
"Speram sa primim detaliile (privind bazele americane - n.red.) in viitorul apropiat, iar atunci vom trage concluziile relevante", a spus el.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii