"Retragerea fortelor de mentinere a pacii a inceput astazi (luni-n.r.)", a declarat Nogovitin intr-o conferinta de presa. "Rusia a incheiat operatiunea oprind agresiunea Georgiei impotriva Osetiei de Sud", a adaugat el.
Nogovitin a precizat ca adjunctul ministrului rus de Externe, Grigori Karasin, s-a intilnit cu ambasadorul american in Rusia anterior, in cursul zilei de luni, pentru a discuta despre retragere si alte detalii.
"Am convenit cu privire la continuarea cooperarii, la pozitia ambelor parti, de la retragerea trupelor pina la eforturile umanitare", a afirmat acesta.
El a acuzat fortele georgiene ca pregatesc acte de "provocare" impotriva trupelor ruse din zona de conflict, precizind ca Moscova are dovezi ca acestea au incercat sa arunce in aer tunelul Roki, principalul punct de trecere pentru trupele ruse in Georgia.
Un oficial american declara ca nu sint semne privind o retragere a Rusiei din Georgia
Un oficial american de rang inalt a declarat luni ca nu exista semne potrivit carora retragerea Rusiei din zona de conflict din Georgia ar fi inceput, relateaza Reuters.
"Pina in prezent, nu am vazut nici o dovada", a declarat oficialul, inaintea unei reuniuni de urgenta a ministrilor de Externe din NATO de marti.
"Sa speram ca este un ritm lent de natura tehnica al implementarii (...), sa vedem ca rusii incep sa se retraga. Asta ne-ar placea sa vedem, dar nu am vazut inca", a adaugat oficialul, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.
Generalul Anatoli Nogovitin, adjunct al sefului Statului Major General rus, a declarat anterior ca fortele ruse au inceput sa se retraga din zona de conflict.
Conform unui acord de pace, Rusia si Georgia au convenit sa-si retraga fortele in pozitiile anterioare declansarii conflictului armat pe tema regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud.