Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia anunta "acte de sabotaj" in cazul exploziilor de la gazoduct

Primele elemente ale anchei in cazul celor doua explozii care au determinat inchiderea gazoductului rus ce deserveste Georgia si Armenia indica prezenta unor "acte de sabotaj", a anuntat, duminica, Parchetul rus, transmite AFP.
Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, a acuzat, duminica, Rusia de sabotaj, considerind-o vinovata pentru exploziile care au avut loc in cursul noptii si precizind ca explicatiile primite din partea Moscovei sint "absolut inadecvate si contradictorii".
"Un grup de experti lucreaza la fata locului. Potrivit primelor informatii, acestia au descoperit, deja, urme ale unui dispozitiv explozibil artizanal. In cazul in care aceasta pista se confirma, inseamna ca este vorba despre un act de sabotaj", a declarat purtatorul de cuvint al Parchetului general, Serghei Prokopov.
Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta mentionase, anterior, o posibila actiune "terorista".
O ancheta penala pentru distrugere intentionata a proprietatii altei persoane a fost deja demarata, a precizat Prokopov, aflat la Vladikavkaz, capitala Osetiei de Nord, pe teritoriul careia s-au petrecut incidentele.
Cele doua explozii s-au produs in zori, pe tronsonul principal si pe un bransament secundar al gazoductului Mozdok-Tbilisi, in Caucazul rus, in conditiile in care Georgia si Armenia, care depind de importurile de gaze din Rusia, sint afectate de un puternic val de frig.
"Am auzit mult timp amenintarile politicienilor rusi potrivit carora am putea ramine fara gaze naturale si lumina (...), iar acum acest lucru s-a intimplat, in conditiile in care Georgia se confrunta cu cea mai geroasa iarna", declarase, duminica, presedintele georgian Saakasvili, denuntind "un act de sabotaj grav din partea Rusiei".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii