Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rummenigge se teme ca Romania va depasi Germania in clasamentul coeficientilor UEFA

"Romanii au doar 0,77 puncte in urma noastra. Iar punctele pe care ei le-au obtinut in acest sezon se impart numai la trei, in timp ce ale noastre se impart la sapte. In plus, nu va mai fi luat in calcul nici anul 2001, cind Bayern Munchen a cistigat Liga Campionilor. Ma tem ca scenariul pe care l-am imaginat inca din urma cu citiva ani va deveni realitate. Nu mai sint cinci minute, ci doar 30 de secunde pina la ceasul al 12-lea", a spus Rummenigge, citat de presa germana.
Daca Germania va cobori sub locul sase in clasamentul coeficientilor, in urma Portugaliei si a Romaniei, in sezonul 2008/2009 doar cistigatoarea Bundesligii va avea dreptul sa participe direct in grupele Ligii Campionilor, ocupanta locului doi urmind sa evolueze in turul trei preliminar. In acelasi timp, tarile care ar devansa Germania ar avea dreptul sa inscrie direct in grupele LC atit campioana, cit si vicecampioana, urmind ca a treia clasata sa participe in preliminarii.
In prezent, dintre cele sapte echipe germane participante in sezonul 2006/2007 in cupele europene doar Bayern Munchen si Werder Bremen au asigurata prezenta in primavara europeana, fiind calificate in optimile Ligii Campionilor, respectiv in 16-imile Cupei UEFA. O a treia echipa, Bayer Leverkusen, ar putea evolua in 16-imile Cupei UEFA, insa numai daca va invinge, joi, pe teren propriu, formatia Besiktas Istanbul, in etapa a V-a, ultima a grupei B, din care face parte si Dinamo Bucuresti, formatie calificata deja in primavara europeana. Celelalte patru echipe germane participante in cupele europene au fost eliminate: Eintracht din grupele Cupeu UEFA, SV Hamburg din grupele Ligii Campionilor, iar Hertha Berlin si Schalke 04 au parasit Cupa UEFA inca din preliminarii.
Dintre cele trei echipe romanesti inscrise in acest sezon in cupele europene, Dinamo Bucuresti si Steaua Bucuresti au deja asigurata prezenta in 16-imile Cupei UEFA, "ros-albastrii" dupa ce au ocupat locul trei in grupa E a Ligii Campionilor. Dinamo va disputa, joi, la ora 21.45, ultimul meci din grupa B a Cupei UEFA, in deplasare, cu Tottenham Hotspur, intilnire in urma careia se va decide pozitia pe care va incheia aceasta faza a competitiei. A treia formatie, Rapid Bucuresti, a ratat a doua participare consecutiva in 16-imile Cupei UEFA, dupa ce a incheiat pe locul 4 grupa G, in care a acumulat 4 puncte, dupa tot atitea remize.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii