Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rugbistii braileni au promovat in prima serie valorica a tarii, la juniori

Duminica, in cadrul ultimei etape a Campionatului National de rugby pentru juniori I, seria a doua valorica, lidera, RC Braila a primit vizita ocupantei locului al patrulea, Constam Buzau.
Tratindu-si adversara cu superioritate, formatia braileana nu a reusit o prima repriza stralucita, astfel ca la pauza scorul a fost acelasi ca la inceputul partidei.
In partea a doua, elevii lui Eugen Iftime, cu international in echipa, Ionel Cazan, au facut spectacol. Lipan a reusit un eseu, o lovitura de pedeapsa si doua transformari, iar cu citeva minute inainte de finalul jocului Vornicu a reusit la rindul sau un eseu spectaculos.
In urma acestui succes, formatia braileana a incheiat sezonul competitional pe primul loc si a promovat in prima grupa valorica.
"A fost un meci mai slab deoarece jucatorii braileni au crezut ca partida e ca si cistigata, inainte de a incepe. Dupa ce au invins in campionat pe Dinamo si Metrorex, formatia noastra a reusit sa incheie sezonul cu un succes, este adevarat conturat abia in partea a doua a meciului, dar nu trebuie omis faptul ca o mare parte dintre jucatorii buzoieni prezenti la Braila vor activa de la anul in Divizia A. Ceea ce ma bucura este faptul ca in continuare multi jucatori de la clubul nostru sint in vizorul loturilor nationale si nu numai in vizor, ci chiar titulari in echipa Romaniei la diferite categorii de virste ale nationalelor de juniori", a declarat la finalul partidei sponsorul echipei, Chirita Anghel.

RC Braila este o pepiniera valoroasa pentru loturile nationale

Cinci jucatori ai echipei RC Braila, Ionel Cazan, Radu Anghel, Cristian Ceaprazaru, Marian Covache si Eugen Coman, insotiti de antrenorul Eugen Iftime, au plecat ieri la Bucuresti pentru a sustine teste in vederea cooptarii lor in loturile nationale.
"Pentru noi campionatul s-a incheiat foarte bine si este o mare bucurie faptul ca ne-am calificat in prima grupa valorica. Toate realizarile noastre din ultimii ani nu au ramas fara ecou. Cazan, cel care acum merge sa dea teste pentru nationala Under - 19, a fost titular la o categorie de virsta inferioara si a cistigat cu nationala Romaniei un turneu foarte puternic in Italia. Toti cei cinci rugbisti ai nostri au sanse de a prinde atit loturile nationale mai ales ca ei au intrat deja in vizorul unor echipe de seniori", a declarat Eugen Iftime.
Sursa citata a mai mentionat ca in ultimii ani clubul brailean a fost o pepiniera si o rampa de lansare pentru marile echipe din Romania, dar si din strainatate. La Braila se poate face in continuare performanta deoarece exista "materie prima" de calitate.
"La solicitarea clubului Dinamo Bucuresti, l-am transferat la clubul bucurestean pe Valentin Popirlan. In sezonul recent incheiat el a evoluat la juniori insa din vara cu siguranta ca va fi cooptat in echipa de seniori. A fost o bucurie mare pentru noi cind am vazut ca a fost cooptat in lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial de rugby U - 19, ce a avut loc la Dubay si a fost titular in toate partidele. Tot in luna aprilie, Cazan Ionel a participat cu nationala tarii noastre la Campionatul European U - 18 din Italia. El a fost titular si chiar considerat cel mai bun jucator al turneului in urma caruia Romania s-a calificat la aceasta categorie de virsta in prima grupa valorica. In afara de cei doi care au obtinut rezultate deosebite in prima jumatate a acestui an l-as mai putea mentiona si pe Nicolae Urse, jucator dorit in Divizia A", a mai adaugat Eugen Iftime.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii