Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Roxana Teodoru si Leonard Malureanu sint doi invingatori, pentru ca reusesc sa comunice publicului sentimentul si trairea lor"

Simbara seara, holul Bibliotecii Judeteane a reunit mai multi elevi, profesori si iubitori ai artei plastice, care s-au bucurat impreuna de un moment de spiritualitate, prilejuit de versnisajul expozitiei de arta plastica "Armonii cromatice" semnata, in tandem, de Roxana Teodoru, eleva in clasa a X-a, la Colegiul Economic "Ion Ghica" si Leonard Malureanu, elev in clasa a X-a la Liceul de Arta "Hariclea Darclee". Cei doi sint membri ai Cenaclului plastic "Coloana H" si lucreaza sub indrumarea artistica a prof. Hugo Maracineanu. Roxana Teodoru figureaza de numai doi ani in cenaclu, avind preocupari atit in domeniul plastic, cit si in domeniul cuvintului (scrie de la poezii pina la scenarii de teatru), in timp ce Leonard Malureanu este pastorit de prof. Hugo Maracineanu, inca din clasa a V-a. Artistul plastic a vorbit despre cei doi discipoli ai sai, precizind ca, prin intermediul armoniilor cromatice, s-a dorit prezentarea unui dialog intre cei doi. "Un artist care vine in fata publicului cu o lucrare, vine pentru a tine un monolog, pentru a prezenta o stare. De aceasta data, avem de-a face cu doi tineri care provin din medii total diferite, asta numai daca tinem seama de liceele unde invata. Roxana este la inceput de drum, Leonard vine de mai demult, el asimileaza , aduna, pune de-o parte, revine, nu comunica, incearca in continuu sa se autodescopere. El vine dintr-o zona a peisajelor joase, in care atmosfera predominanta este lumea mai de mahala. Chiar si atunci cind intra in compozitie abstracta, cind incearca sa se debaraseze de aceste elemente mostenite ca imagine vizuala, ele vin si-l constring in ceea ce realizeaza ca imagine cromatica". Artistul plastic Hugo Maracineanu si-a declarat sentimetul de "invidie" pe care il are fata de elevii sai, si asta doar pentru ca ei au un atelier, chiar daca acesta ii apartine, au un maldar de pensule, chiar daca acestea ii apartin, si pentru ca la virsta lor, ei au libertatea sa discute liber pe teme de istorie a artei. "Cei doi au gasit timpul si spatiul in care isi pot duce mai departe dorinta de frumusete, glorie si succes, intr-un mod foarte constructiv si educativ, in acelasi timp. Sint doi invingatori, pentru ca reusesc sa comunice publicului sentimentul si trairea lor si, mai mult, sa se arate exact asa cum sint ei de fapt, si nu cum ii cunoaste lumea".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii