Mergi la conţinutul principal

Rotaru, încântat de măsura creșterii voluntare a salariului minim cu 200 lei

* președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a transmis un comunicat de presă pentru a semnala faptul că încă o măsură din programul ”Sprijin pentru România” este implementată de PSD * acesta a făcut referire la  creșterea voluntară a salariului minim cu 200 de lei

 

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a dorit să salute public faptul că Ministerul Finanțelor a elaborat un act normativ pentru implementarea măsurii creșterii voluntare cu 200 de lei a salariului minim, parte a programului ”Sprijin pentru România”. Acesta a transmis, zilele trecute, un comunicat de presă subliniind că PSD a elaborat această măsură pentru a veni în întâmpinarea problemelor cauzate de creșterea prețurilor. Potrivit lui Rotaru, majorarea voluntară cu 200 de lei a salariului minim brut este scutită de taxe.

”Se propune neimpozitarea și neincluderea în baza de calcul a contribuțiilor sociale obligatorii a sumei de 200 lei pe lună, reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor pentru creșterea voluntară a salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată, prevăzut în contractul individual de muncă. Măsura ar urma să se aplice de la 1 iunie 2022. De aceasta vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2022 pentru care nivelul salariului de bază lunar brut este de 2.750 lei”, a afirmat Rotaru.

Președintele PSD Brăila a dorit să mai sublinieze că această măsură se adăugă celor deja implementate din programul ”Sprijin pentru România”, pe care le-a enumerat în cadrul comunicatului: ajutorul de stat acordat transportatorilor și distribuitorilor; dublarea sumei alocate pentru hrană pentru pacienții din spitale și pentru copiii instituționalizați; creșterea salariului minim brut la 3.000 pentru angajații din Agricultură după modelul salarizării din Construcții; ajustarea cu rata inflației a prețurilor la materialele de construcții din contractele de achiziții publice; acordarea ajutorului de stat pentru investiții majore în economie; majorarea de la 28 lei/lună la 150 lei/lună a sumelor pentru nevoi personale pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială; majorarea cu 58,5% a sumelor acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite; creșterea cu 50% a alocației lunare de plasament, de la 630 lei la 950 lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități de la 945 lei la 1.350 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro