Skip to main content

Romanii nu sint interesati de asigurarile de viata

"Lighthouse Research Company" a efectuat un studiu referitor la atitudinile romanilor fata de asigurarile de viata. Conform acestuia, reactiile oamenilor difera in functie de categoria de virsta careia ii apartin. Studiul a fost realizat pentru persoane cu virste intre 25 si 50 de ani.
"Acum am alte prioritati!" este atitudinea tinerilor cu virste cuprinse intre 25 si 35 de ani. "Inca nu!" este reactia celor care au intre 45 si 55 de ani, pentru care a incheia o asigurare de viata este sinonim cu a accepta ideea mortii. "Poate fi o idee!" spun cei care au intre 35 si 45 de ani si obtin un venit lunar peste medie si sint deja asigurati. "Da, m-ai convins, dar nu am bani!", declara cei care au intre 30 si 55 de ani, care lucreaza in conditii periculoase, dar care considera ca asigurarea este mai degraba o obligatie a angajatorului decit una individuala. "O asigurare de viata cuprinde doua componente: una investitionala si o a doua de protectie. Proportia dintre cele doua variaza in functie de virsta asiguratului. Astfel, daca persoana este mai tinara, adica maxim 40 de ani, componenta investitionala este mai mare pentru ca riscul de deces, din punct de vedere statistic, este mai mic. Cu cit persoana are o virsta mai inaintata, cu atit scade componenta investitionala in detrimentul celei de protectie, motiv pentru care si sumele acumulate prin fructificarea rezervei matematice sint mai mici", ne-a declarat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii (CJP) Braila.
Directorul CJP a mai precizat ca apar confuzii intre asigurarea de viata si pensia privata, aceasta deoarece unii asiguratori vind produsul unit-linked ca fiind o pensie privata, ceea ce este incorect. "Produsele au un regim asemanator, doar cind ajung la maturitate asiguratorul ofera clientului citeva variante: fie incaseaza suma acumulata in contul sau, fie primeste lunar o renta pe perioada determinata sau o renta viagera. Deosebirea fundamentala dintre cele doua produse, pensie privata si asigurare de viata, este ca asigurarea de viata garanteaza o suma asigurata pe care clientul o poate primi, iar pensia privata este garantata ca schema investitionala de stat. Perioada pina cind asigurarea ajunge la maturitate reprezinta perioada de acumulare, dupa care urmeaza perioada de beneficii, cind persoana incaseaza lunar o renta", a mai precizat Sorin Enache.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu