Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania va juca meciuri de calificare la CE din 2006

Echipa de handbal feminin a Romaniei este obligata sa joace o dubla mansa eliminatorie pentru a se califica la Campionatul European din 2006, din Suedia, potrivit unui anunt facut, miercuri, de federatia europeana de profil.
Desi este calificata in semifinalele Campionatului Mondial din Rusia, echipa feminina a Romaniei este obligata sa joace, anul viitor, doua meciuri de calificare la turneul final al CE din Suedia (7-17 decembrie).
Conform regulamentului, la Europenele din 2006 s-au calificat direct doar primele cinci echipe clasate la editia anterioara, din Ungaria, unde Romania a ocupat locul 7. Echipele calificate direct sint, in ordine, Norvegia (campioana europeana en-titre), Danemarca, Ungaria, Rusia si Germania, carora li se adauga Suedia, in calitate de tara organizatoare.
Meciurile din play-off, la care va participa si echipa Romaniei, sint programate pe 27/28 mai si 3/4 iunie 2006, iar tragerea la sorti va avea loc pe 18 decembrie, la Sankt Petersburg, in ziua finalelor CM din Rusia. Romania face parte din prima urna valorica, alaturi de Austria, Croatia, Franta, Macedonia, Olanda, Polonia, Slovenia si Ucraina.
Echipa nationala feminina a Romaniei nu va mai juca insa meciuri de calificare pentru urmatoarea editie a CM 2007, deoarece s-a calificat deja in semifinale la competitia din Rusia. Conform regulamentului, la CM din 2007 se califica primele sase clasate la editia din Rusia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii