Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania a invins Belarus consolidindu-si primul loc in grupa G a prelimiariilor CE

Reprezentativa Romaniei a invins, simbata, in deplasare, cu scorul de 3-1 (2-1), echipa nationala a Belarusului si si-a consolidat primul loc in grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008, din Austria si Elvetia.
Golurile au fost marcate de Mutu '17, '75 (penalti) si Dica '42. Belarus a punctat prin Romascenko '20.
Romania a deschis scorul in minutul 17, prin Adrian Mutu. Acesta a primit o pasa intre doi jucatori bielorusi, Radkov si Stasevici, i-a depasit in viteza, a patruns in careu si a inscris cu un sut de la 12 metri in poarta aparata de fostul stelist Vasili Hamutovski.
Gazdele au restabilit egalitatea rapid, in minutul 20, prin Romascenko. Acesta a marcat cu un sut in diagonala din interiorul careului, lateral stinga, dupa o pasa primita de la Alexander Hleb.
Nicolae Dica a readus Romania in avantaj in minutul 42. Banel Nicolita a centrat de pe dreapta pina la Dica, acesta a reluat cu capul, balonul a lovit bara si a cazut in poarta, golul fiind validat la semnalizarea tusierului, desi Hamutovski a respins imediat dupa ce mingea a depasit linia de fund.
In minutul 75, Romania a beneficiat de un penalti, dupa ce Mutu a fost faultat in careu de Vasili Hamutovski, care a primit si cartonasul galben. Lovitura de la 11 metri a fost transformata tot de atacantul legitimat la Fiorentina, care l-a invins pe Hamutovski cu o "scarita" pe centrul portii.
Fundasul stelist Petre Marin a implinit simbata, 34 de ani, in ziua in care a jucat a opta partida din cariera in tricoul echipei nationale.
Mijlocasul formatiei CFR Cluj, Eugen Trica, introdus in teren pe final de joc, a revenit in echipa nationala dupa 7 ani de absenta.
In urma victoriei de la Minsk, Romania a acumulat 20 de puncte in grupa G si si-a asigurat mentinerea pe primul loc in clasament:
1. Romania - 20 puncte; 2.Olanda - 17 puncte; 3. Bulgaria - 15 puncte; 4. Albania - 9 puncte; 5. Belarus - 7 puncte; 6. Slovenia - 7 puncte; Luxemburg - 0 puncte.
Au mai ramas de disputat partidele:
12 septembrie 2007: Slovenia - Belarus, Bulgaria - Luxemburg, Albania - Olanda. Romania va sta.
13 octombrie 2007: Romania - Olanda, Belarus - Luxemburg, Slovenia - Albania. Bulgaria va sta.
17 octombrie 2007: Luxemburg - Romania, Olanda - Slovenia, Albania - Bulgaria, Belarus va sta.
17 noiembrie 2007: Bulgaria -Romania, Albania -Belarus, Olanda -Luxemburg. Slovenia va sta.
21 noiembrie 2007: Belarus - Olanda, Romania - Albania, Slovenia - Bulgaria. Luxemburg va sta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii