Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania candideaza pentru organizarea CE de patinaj artistic din 2009

Romania si-a depus candidatura pentru organizarea editiei din 2009 a Campionatelor Europene de patinaj artistic rezervate seniorilor, a anuntat, miercuri, presedintele Federatiei Romane de Patinaj, Marian Streche.
Oficialul FRP a precizat ca aceasta competitie ar urma sa se desfasoare in Bucuresti, iar Romania are sprijinul Federatiei Internationale de Patinaj (ISU), cu conditia ca oficialitatile romane sa reuseasca sa construiasca un patinoar nou in Capitala.
"Candidatura noastra este foarte serioasa si chiar avem sanse mari sa obtinem organizarea competitiei. Singura problema este patinoarul, pentru ca avem nevoie de unul nou, cel existent in Capitala, "Mihai Flamaropol", nefiind la standardele cerute si urmind a fi folosit doar pentru antrenamente", a declarat Marian Streche.
Oficialul FRP a adaugat ca a discutat cu primarul Bucurestiului, Adriean Videanu, care i-a promis ca arena multifunctionala ce ar urma sa fie construita in Complexul de la Vacaresti va putea fi folosita si ca patinoar artificial. O alta varianta pentru realizarea patinoarului ar fi punerea in aplicare a studiului de fezabilitate care prevede construirea unui nou patinoar chiar in cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu", in zona Turnului de parasutism. "Studiul de fezabilitate exista de doi ani de zile, dar deocamdata nimeni nu s-a oferit sa finanteze proiectul", a afirmat Streche.
De asemenea, Romania candideaza si pentru organizarea Campionatelor Europene de short-track seniori din 2009, si in acest caz obtinerea dreptului de a organiza competitia fiind conditionata de construirea unui nou patinoar in Bucuresti.
Marian Streche spune ca a primit sprijinul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) pentru cele doua candidaturi. In plus, CIO a decis sa sprijine sporturile de iarna din tarile fara traditie in domeniu. "Am discutat cu presedintele COSR, Octavian Morariu, care a afirmat ca forul pe care il conduce va sprijini sporturile de iarna pentru ca, intr-o strategie pe termen lung, Romania sa poata candida, in 2022, la organizarea Jocurilor Olimpice de iarna", a declarat Streche.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii