Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania ar putea atrage in 2006 investitii straine directe de 8 miliarde euro

Romania ar putea atrage in anul 2006 un nivel record de investitii straine directe de circa opt miliarde de euro, respectiv 9% din Produsul Intern Brut, aproape jumatate provenind din privatizarile in sistemul bancar, reiese dintr-un raport al Bank Austria Creditanstalt (BA-CA).
Potrivit raportului BA-CA, prin semnarea acordului de preluare, in luna decembrie a anului trecut, a 61,9% din actiunile Bancii Comerciale Romane (BCR) de catre Erste Bank Austria, pentru 3,75 miliarde de euro, privatizarea din sectorul bancar din Romania se apropie de final.
Singura institutie bancara care a mai ramas in proprietatea statului este Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a carei privatizare a inceput in anul 2005 si care se preconizeaza ca va fi finalizata in primavara acestui an pentru un pret estimativ de 500 milioane de euro.
"Veniturile obtinute din privatizarea celor doua banci vor depasi patru miliarde de euro, iar Romania ar putea inregistra in acest an un nivel record al investitiilor straine directe de aproximativ opt miliarde de euro", se precizeaza in raport.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii