Rodica Stănoiu a cerut recuzarea judecătorului din dosarul cu CNSAS | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Rodica Stănoiu a cerut recuzarea judecătorului din dosarul cu CNSAS


Cererea de recuzare, care nu a fost argumentată verbal de avocatul care a reprezentat-o pe Rodica Stănoiu va fi soluţionată de un alt complet de judecată, care va acorda şi un nou termen în acest dosar.
Dosarul Stănoiu a fost judecat, iniţial, de Stere Learciu, înainte ca legea de funcţionare a Consiliului să fie declarată neconstituţională. Stere Learciu a fost trimis în judecată de CNSAS la aceeaşi instanţă, care a cerut constatarea calităţii de fost colaborator al Securităţii a magistratului. În cursul anului 2009, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Constanţa.
Fostul ministru al Justiţiei nu s-a prezentat, marţi, în faţa instanţei, la fel ca şi la termenul din noiembrie.
La termenul din noiembrie, fostul ministru al Justiţiei ar fi trebuit să semneze în faţa instanţei pentru ca scrisul său să fie comparat într-o nouă expertiză.
Instanţa a admis, în 27 octombrie, efectuarea unei noi expertize în dosarul în care Rodica Stănoiu contestă verdictul CNSAS privind colaborarea sa cu fosta Securitate, pe motiv că nu este lămurită de concluziile ultimei expertize.
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis efectuarea expetizei în urma cererii reprezentantului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în baza unor chestionare de la Direcţia de Paşapoarte, completate de Stănoiu în 1983 şi depuse la dosar de consilierul CNSAS.
La termenul din 27 octombrie, reprezentantul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a susţinut că s-au formulat obiecţiuni la ultima expertiză depusă la dosar şi a cerut compararea cu noi înscrisuri, care să fie "autentice", propunând instanţei, ca scripte de comparaţie, chestionare completate de Rodica Stănoiu în 1983 şi obţinute de la Direcţia de Paşapoarte.
Avocaţii Rodicăi Stănoiu s-au opus, pe motiv că instanţa ar trebui să se declare "nelămurită" de concluziile ultimei expertize, în urma căreia a reieşit că persoana care a scris cele 51 de note informative nu este aceeaşi cu cea care a întocmit cele trei înscrisuri, depuse în instanţă de Rodica Stănoiu ca fiind ale sale. "Putem să discutăm şi în afara sălii de judecată ce caută aceste înscrisuri ale statului pe masa instanţei", i-a spus Alice Drăghici, unul dintre avocaţi, reprezentantului CNSAS, referindu-se la chestionare.
Soţul fostului ministru al Justiţiei a fost prezent la proces, în locul Rodicăi Stănoiu, şi a susţinut, de asemenea, că instanţa trebuie să admită că a greşit dacă admite efectuarea unei noi expertize.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro